Το πρώτο πολιτικό «τζάκι» που πήρε φωτιά από την έρευνα για τη SIEMENS, είναι αυτό της οικογένειας Μητσοτάκη. Η βόμβα έσκασε την Πέμπτη 5 Ιουνίου, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προμηθεύτηκε πέρυσι τον Ιούλιο, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, έναν πανάκριβο εξοπλισμό από την εταιρεία ύψους 140.000 ευρώ, χωρίς να δώσει ούτε ένα ευρώ. Ο βουλευτής της Β΄Αθήνας της ΝΔ εξέδωσε δελτίο τύπου και βγήκε σ’ όποιο παράθυρο δελτίου ειδήσεων πρόλαβε, προκειμένου να δώσει την απάντησή του, ότι έκανε προφορική συμφωνία να πληρώσει το χρέος του ένα χρόνο μετά! Συμπτωματικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε να πληρώνει την εταιρεία λίγες μέρες μετά την απομάκρυνση του φίλου της οικογενείας κ. Χριστοφοράκου από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της SIEMENS.

Και ενώ όλοι ασχολούνται με τον Κυριάκο, σκάει και η δεύτερη βόμβα. Και η αδελφή του Κυριάκου, η Ντόρα Μπακογιάννη, νυν Υπουργός Εξωτερικών, προμηθεύτηκε εξοπλισμό μικρότερης αξίας από την ίδια εταιρεία την ίδια περίοδο. Επρόκειτο για τηλεφωνικό κέντρο που εγκαταστάθηκε σ’ ένα από τα πολιτικά της γραφεία. Υπάρχει και άλλη σύμπτωση. Ούτε αυτό το τιμολόγιο είχε πληρωθεί.  Την ευθύνη ανέλαβε ο στενός συνεργάτης της, Λεωνίδας Δραγουμάνος, που υπέβαλε την παραίτησή του, επειδή αμέλησε να το πληρώσει…!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και υπάρχει και συνέχεια. Την επόμενη μέρα αποκαλύπτεται ότι και τρίτο μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη, αγόρασε από τη SIEMENS. Πρόκειται για την Κατερίνα Μητσοτάκη, που αγόρασε ένα τηλεφωνικό κέντρο αλλά ω… του θαύματος, πλήρωσε. 

Ακούστε τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, όταν ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αποκάλυψε την εμπλοκή Κουκοδήμου στην υπόθεση των μαύρων εκατομμυρίων του Αναστασιάδη, μίλησε στον ALPHA 989 χαρακτηρίζοντας τον δημοσιογράφο «αναξιόπιστο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης