Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, απεύθυνε συστάσεις σε έντονο ύφος προς τους υπουργούς της κυβέρνησής του να προχωρήσουν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά στα σχέδιά τους.

Ο κ. Σαμαράς, επιστρέφοντας από το Παρίσι, ξεκίνησε έναν κύκλο τηλεφωνημάτων ζητώντας από τους υπουργούς του να διευθετήσουν όλες τις εκκρεμότητές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος ζητεί άμεση τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων με στόχο να έχει ένα ισχυρό επιχείρημα διαπραγμάτευσης έναντι των πιστωτών της, ότι δηλαδή η Ελλάδα είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις της.

Οι συζητήσεις έγιναν στον απόηχο των δηλώσεων του επικεφαλής του Euroworking group Τόμας Βίζερ ότι «μας χωρίζουν μίλια και διαπραγματεύσεις» και πως η αξιολόγηση αναμένεται να τελειώσει «μετά τις διακοπές του σκι, δηλαδή τον Φεβρουάριο.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του κατά την ενημέρωση των μελών των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών της Βουλής για τις προτεραιότητες της Ελλάδας ανέφερε: «Η χώρα αδικείται από την συζήτηση που έχει ανοίξει για την οικονομική διαπραγμάτευση, η οποία υποτιμά τις θυσίες του ελληνικού λαού ενώ κάνει πως αγνοεί τα δημοσιονομικά επιτεύγματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι : «Εμείς δεν ζητάμε πολιτική διαπραγμάτευση αλλά έγκυρους πολιτικούς συνομιλητές για να κάνουμε μια οικονομική διαπραγμάτευση, που να καταλαβαίνουν τα πραγματικά δεδομένα και την δυναμική των αριθμών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης