Παραγγελία για τη διενέργεια έρευνας έδωσε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την γνωστή υπόθεση που προκάλεσε έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τη δήλωση «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται το ακίνητο που έχει αγοράσει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στο Παρίσι.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας τη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας DOCUMENTO Κώστας Βαξεβάνης με την οποία ζητεί να ερευνηθεί εάν νόμιμα ο κ. Μητσοτάκης δεν περιέλαβε στην προσωπική-ατομική δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) και τη σύζυγο του Μαρέβα καθώς και γιατί δεν αναφέρθηκε η επίμαχη αγορά του σπιτιού στο Παρίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι για τον κ. Μητσοτάκη, δεν μπορεί να κινηθεί καμία δικαστική διαδικασία χωρίς να έχει προηγηθεί το «πράσινο φως» από τη Βουλή. Για το λόγο αυτό, η προκαταρκτική εξέταση που ξεκινά θα αφορά σε αυτή τη φάση μόνο τη Μαρέβα Μητσοτάκη.

Σύμφωνα πάντως με όσα έχει δηλώσει η ίδια η Μαρέβα Μητσοτάκη, εκείνο το διάστημα ήταν σε διάσταση με τον πρόεδρο της ΝΔ. «Από το 2006 έως το 2014 έζησα την δυσκολότερη φάση της ζωής μου, γιατί βρέθηκα μακριά από τον άνδρα μου, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον σύντροφό μου και πατέρα των τριών παιδιών μας» υποστηρίζει προσθέτοντας πως επανασυνδέθηκαν το 2014.

Ακόμη, στη δήλωση της χαρακτηρίζει την περίοδο εκείνη τραγική λέγοντας ότι «την μεταλλάσσουν σε προσπάθειά μας να αποφύγουμε δήθεν την δήλωση πόθεν έσχες» και απαντάει: «Ουδέν αναληθέστερον». Δηλώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «από το 2006 είχε δηλώσει στην αρμόδια επιτροπή της Βούλης την υφιστάμενη διάσταση και το 2008 καταθέσαμε αίτηση συναινετικού διαζυγίου και ακολούθησε η πρώτη επ’ακροατηρίω συζήτηση ( ο νόμος τότε απαιτούσε δύο συζητήσεις για την έκδοση του διαζυγίου)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης