Ο τέταρτος γενικός γραμματέας στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και θα αναλάβει τον τομέα της Διαφάνειας μαζί με τον Κωστή Παπαϊωάννου, ο οποίος ήδη έχει τοποθετηθεί.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, θα αναλάβει καθήκοντα μέσα στο επόμενο διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι την 11η Μαρτίου 2012 γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Κοσμάτος, γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής ορίστηκε ο Ευτύχης Φυτράκης και γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ορίστηκε ο Κωστής Παπαϊωάννου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός συναντήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα όπου οριστικοποιήθηκε η τοποθέτησή του στη νέα Γραμματεία του υπουργείου, που φαίνεται ότι θα έχει ως αντικείμενο τις υποθέσεις Διαφάνειας.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές η επιλογή Παπαγγελόπουλου, ο οποίος έχει διατελέσει και στέλεχος της ΕΥΠ επί Κώστα Καραμανλή είναι προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού και αναμένεται να ανακοινωθεί πιθανότατα και εντός της ημέρας.

Ο συγκεκριμένος εισαγγελικός λειτουργός έχει διατελέσει και προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών όπου είχε εκλεγεί με συντριπτική πλειοψηφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όνομα του 60χρονου εισαγγελέα έχει συνδεθεί με τη διερεύνηση μεγάλων υποθέσεων. Ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει διατελέσει εισαγγελέας εποπτεύων τη δίωξη για το οργανωμένο έγκλημα και για ένα διάστημα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και διοικητής της ΕΥΠ, ενώ είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1983.

Αντιδράσεις για την επιλογή Παπαγγελόπουλου

Έντονη ήταν η αντίδραση από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στις πληροφορίες ότι δημιουργείται μια ακόμα Γενική Γραμματεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης και μάλιστα το ότι για τη θέση προορίζεται ο κ. Παπαγγελόπουλος, εκφράζοντας, με ειρωνικό τρόπο, τα συγχαρητήριά του στη «για πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση».

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΚΙΔΗΣΟ τονίζεται ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν από τους εμπίστους του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος τον τοποθέτησε στη νευραλγική και εμπιστευτική θέση του διοικητή της ΕΥΠ. Και εκφράζει απορία σχετικά με τον πολλαπλασιασμό των «συμπτώσεων» επιλογής εμπίστων προσώπων του πρώην πρωθυπουργού, μετά την επιλογή του κ. Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, και την εξαίρεση της περιόδου 2004-2009 από την έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής για τις αιτίες του μνημονίου.

Τονίζει ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται τουλάχιστον αδιάφορη για το γεγονός ότι «ο κ. Παπαγγελόπουλος, ως Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, είχε αναλάβει την υπόθεση εκτύπωσης και διανομής χιλιάδων υβριστικών φυλλαδίων κατά του Γιώργου Παπανδρέου, κατά την προεκλογική περίοδο του 2004, υπόθεση για την οποία δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα από την έρευνά του».

«Παρά τους ισχυρισμούς της ότι προχωρεί σε περιορισμό δαπανών, η κυβέρνηση προσθέτει μία επιπλέον θέση Γενικού Γραμματέα στις ήδη τρεις που είχε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, τοποθετώντας στην ενιαία θέση του Γενικού Γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διαφάνειας, που κατέχει ήδη ο κ. Κ. Παπαϊωάννου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης