Τη «Διαμνημόνευση Αξίας και Τιμής» απένειμε στον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (American Hellenic Institute-AHI), Νικόλαο Λαρυγγάκη -σε αναγνώριση των δράσεών του επ’ ωφελεία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων- ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας καθώς και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ στην παρέμβαση του, κατά τη συνάντησή του με την αντιπροσωπεία του Ινστιτούτου, όπου συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ο κ. Αποστολάκης επισήμανε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και την προώθηση των εθνικών θέσεων. Επίσης περιέγραψε το περιβάλλον ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος

Αναφέρθηκε στην υλοποίηση, από ελληνικής πλευράς, ευρέος πλέγματος δράσεων διεθνούς αμυντικής διπλωματίας τονίζοντας τις διαχρονικά άριστες σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, όπως αυτές πιστοποιούνται τόσο από τον υφιστάμενο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, όσο και από την ευρεία διμερή στρατιωτική συνεργασία. Τέλος ο υπουργός σημείωσε τη παραβατική συμπεριφορά που επιδεικνύει η Τουρκία στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης