«Ο εκλογικός νόμος θα πρέπει να είναι το πρώτο βήμα για συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016, 18:32
 «Ο εκλογικός νόμος θα πρέπει να είναι το πρώτο βήμα για συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων»
«Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ευρύτατη συναίνεση με την πρόταση που παρουσίασε στον δημόσιο διάλογο και καθιστά και ρυθμιστή τη Χρυσή Αυγή» δήλωσε αναφερόμενη στον εκλογικό νόμο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει αποσπασματικές ρυθμίσεις, «στους τακτικισμούς του ενός ή του άλλου δεν θα βάλουμε πλάτη. Εμείς θα δώσουμε τη μάχη για να μπορέσει το πολιτικό σύστημα να βάλει τις βάσεις ώστε μια κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας να υλοποιήσει την εθνική γραμμή, την επόμενη μέρα των εκλογών ? όποτε κι αν γίνουν».

Ανέφερε επίσης ότι «όποιος δεν θέλει στις επόμενες εκλογές το πρώτο κόμμα, με πολύ χαμηλά ποσοστά να παίρνει επιπλέον 50 βουλευτές, δεν έχει παρά να έρθει στα λόγια μας και να συζητήσει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση με μικρότερο και δικαιότερο bonus και επιτέλους το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται πράγματι για ένα δικαιότερο σύστημα και για την ευρύτατη συνεννόηση, όπως εμένα μου είπε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Να μπει στον διάλογο».

Συνεχίζοντας επισήμανε: «Επιθυμούμε κυβερνησιμότητα, σταθερότητα, συνεννόηση και συνεργασία. Ο εκλογικός νόμος θα πρέπει να είναι το πρώτο βήμα στο να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων ώστε να υπάρξει ευρύτατη συνεργασία την επόμενη μέρα και να μην οδηγηθούμε σε ακυβερνησία. Τους προκαλώ να έρθουν να συζητήσουμε και ως το φθινόπωρο να έχουμε βάλει ένα χρονοδιάγραμμα να μπορέσουμε να βρούμε ένα κοινό σημείο. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα καταθέσει πρόταση νόμου στη Βουλή για να απαντήσουμε στον διάλογο αυτόν».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016, 18:32