Ολοκληρώθηκε η ομιλία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Η ΔΗΜΑΡ αναλαμβάνει στο ακέραιο τις ευθύνες που της αναλογούν για τη στήριξη της κυβέρνηση τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης από το βήμα της Βουλής, λέγοντας ότι η απόφαση αυτή δεν αποτελεί αβασάνιστη επιλογή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε ρεαλιστικό και προοδευτικό το πλαίσιο διακυβέρνησης, ενώ τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ, την απαγκίστρωση από το Μνημόνιο και την έξοδο από τη διεθνή οικονομική κρίση.

«Στο κοινό προγραμματικό πλαίσιο θέσαμε στόχους τετραετίας. κάποιοι θα προωθηθούν άμεσα σε διαπραγμάτευση και άλλοι σε δεύτερη φάση», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συμφωνία για τις συλλογικές συμβάσεις, τη σταδιακή αύξηση του αφορολογήτου, την επέκταση του επιδόματος ανεργίας.

Είμαστε το κόμμα εκείνο που αποτελούμε την αδέσμευτη δύναμη επαναδιαπραγμάτευσης, είπε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε ότι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης με την τροϊκα θα είναι συνεχής και σκληρή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απαλλαγή από το βάρος του Μνημονίου δεν σημαίνει επιστροφή σε όσα μας οδήγησαν στο Μνημόνιο. Ο λαός κάνει θυσίες που πρέπει να πιάσουν τόπο, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης