Ο Φ. Κουβέλης για το χαράτσι

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013, 15:10
Ο Φ. Κουβέλης για το χαράτσι
Δήλωση σχετικά με το τέλος ακίνητης περιουσίας που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, έκανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

«Σε συνέχεια των χθεσινών δηλώσεών μου, μετά τη συνάντηση και τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών αναφορικά με την κοινή θέση με την οποία προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα για τον τρόπο φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας, επισημαίνω ότι:

1. Από το 2013 το ειδικό τέλος επί των ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) αντικαθίσταται από ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας με τα εξής χαρακτηριστικά:

- προοδευτικός χαρακτήρας (φορολογικές κλίμακες),

- αφορολόγητο όριο,

- διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

2. Ως προς το μηχανισμό είσπραξης, το 2013 αποτελεί μεταβατικό έτος κατά το οποίο οι ιδιοκτήτες με ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο πληρωμής (μέσω ΔΕΗ ή ΔΟΥ) χωρίς την απειλή διακοπής ηλεκτροδότησης. Από το 2014 ο ενιαίος φόρος ακινήτων αποδεσμεύεται από τους μηχανισμούς της ΔΕΗ και συνδέεται με τους μηχανισμούς της φορολογικής διοίκησης.

3. Η διαμόρφωση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων προϋποθέτει την επεξεργασία των ειδικών του χαρακτηριστικών από την επιτροπή των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση».

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013, 15:12