Στην απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης προχωρά την επόμενη βδομάδα το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

«Με το νέο σύστημα, θα συντμηθούν οι χρόνοι, θα μειωθούν στα ευρωπαϊκά επίπεδα οι περιπτώσεις εκείνες για τις οποίες χρειάζεται περιβαλλοντική αδειοδότηση και ταυτόχρονα θα γίνει ουσιαστική περιβαλλοντική παρακολούθηση των έργων, για να βεβαιωθούμε ότι διαφυλάσσουμε το περιβάλλον» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η δεύτερη ρύθμιση αφορά στο ζήτημα των αυθαιρέτων. Όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, τραβάμε μία κόκκινη γραμμή με το παρελθόν, προχωράμε σε μία δίκαιη ρύθμιση, η οποία εισάγει την λογική του περιβαλλοντικού ισοδύναμου. Μία ρύθμιση η οποία, φυσικά, εξαιρεί αυθαίρετα σε ευαίσθητες περιοχές, σε δασικές και αναδασωταίες περιοχές, σε αιγιαλούς. Αλλά, μια ρύθμιση με την οποία θα μπορεί κάποιος να μεταβιβάζει ένα κτίσμα που σήμερα θεωρείται αυθαίρετο, αφού βεβαίως έχει πληρώσει όλα τα πρόστιμα που θα προβλέπει ο νόμος» δήλωσε ο υπουργός.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ενδυναμώνεται η διαδικασία για την δυνατότητα κατεδάφισης όλων των αυθαιρέτων που θα μείνουν εκτός της ρύθμισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης