Την βεβαιότητά του, ότι η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται ορθά, κάνοντας σωστές επιλογές ακόμα και αν ο δρόμος είναι δύσκολος, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο συνέδριο του «Economist».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι η προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι σήμερα έχει δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής και δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα πούμε την αλήθεια ακόμα και αν είναι δύσκολη, τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος αναλυτικά στα επιμέρους βήματα που θα ακολουθηθούν.

Ο υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι όταν κλείνει ή συγχωνεύεται ένας δημόσιος οργανισμός μπορεί να υπάρξουν και απολύσεις. Δεν είναι ο στόχος μας αυτός, σημείωσε προσθέτοντας ότι θα υπάρξει μια προσπάθεια απορρόφησης του προσωπικού οργανισμών που κλείνουν ή συγχωνεύονται, μόνο όμως του προσωπικού που χρειάζεται.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι το 2011 είναι απαραίτητο να γίνουν όλες οι παρεμβάσεις που απαιτούνται, ώστε να μειωθεί το έλλειμμα με βάση το στόχο που προβλέπουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παρεμβάσεις αυτές για το 2011 θα είναι ύψους 6 δισ. ευρώ και θα αφορούν τόσο τη μείωση των δαπανών όσο και την αύξηση εσόδων. Οι αποφάσεις αυτές δεν είναι εύκολες, αλλά θα είναι δίκαιες και αποτελεσματικές, είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων ούτε αυξήσεις του ΦΠΑ.

Επίσης ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει μείωση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα κατά 150.000 άτομα και αυτό θα γίνει με την πραγματοποίηση ελάχιστων προσλήψεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης