«Πριν 12 μήνες όταν ξεκινήσαμε είχαμε θέσει στόχο το “ψηφιακό σχολείο” και σήμερα γίνεται, είναι πραγματικότητα, δεν είναι μια θεωρητική εξαγγελία για το αύριο, σήμερα μπορεί και λειτουργεί», τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον των μαθητών του νεόδμητου 1ου Επαγγελματικού-Γενικού Λυκείου Μούδρου στη Λήμνο.

Ο πρωθυπουργός, κατά την επίσημη παρουσίαση της ψηφιακής διάστασης του Νέου Σχολείου, περιέγραψε ως «ιστορική» και «σημαντική» τη δουλειά που έχει γίνει για το ελληνικό σχολείο, και δεν παρέλειψε να συγχαρεί τόσο την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου όσο και τον εισηγητή του «ψηφιακού σχολείου», τον γενικό γραμματέα Βασίλη Κουλαΐδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το σχολείο, με την εφαρμογή της ψηφιακής του διάστασης δεν θα είναι πλέον παθητική κατανάλωση γνώσης, αλλά οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να παράγουν γνώση και να τη μοιραστούν ηλεκτρονικά με μαθητές άλλων σχολείων ακόμα και με τη μορφή οπτικοακουστικού υλικού.

Όσον αφορά την επιμόρφωση των καθηγητών στα νέα μέσα που θα χρειαστεί να εφαρμόσουν στο πλαίσιο του «ψηφιακού σχολείου», ο πρωθυπουργός είπε ότι θα μπορούσαν και τα ίδια τα παιδιά που έχουν ως «δεύτερη φύση» τους το θέμα του Διαδικτύου και της ηλεκτρονικής εποχής, να τους επιμορφώσουν.

Όσον αφορά στο θέμα των εξετάσεων, ανέφερε ότι επόμενο στάδιο θα είναι και η προσομοίωσή τους με τη χρήση υπολογιστή, ώστε οι μαθητές να προετοιμάζονται και να αυτό-αξιολογούνται εν όψει των γενικών εξετάσεων, αλλά και κατά τη διάρκεια ολόκληρης της χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στη νοοτροπία της δια βίου μάθησης που πρέπει να διαθέτουν όλοι, δεδομένων των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων.

Προς το τέλος της ομιλίας του, ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε στους μαθητές το ηλεκτρονικό βιβλίο που ο ίδιος διαθέτει και ανέφερε ότι το τελευταίο βιβλίο που «κατέβασε», ήταν το «Μετά το σοκ, η νέα οικονομία», του πρώην υπουργού Εργασίας στην κυβέρνηση Κλίντον, του κ. Ράις.

Διαβάστε επίσης:
Το πρώτο «ψηφιακό σχολείο» παρουσιάζει ο Παπανδρέου, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης