Ο ΥΕΘΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος στην 56η Διάσκεψη Ασφαλείας, στο Μόναχο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020, 13:01
Ο ΥΕΘΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος στην 56η Διάσκεψη Ασφαλείας, στο Μόναχο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε στην 56η Διάσκεψη Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2020.

Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών, ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε άτυπες σύντομες συναντήσεις με αξιωματούχους των συμμετεχόντων όπως με τους ομολόγους του, του Λιβάνου και της Γεωργίας, τον κοινοβουλευτικό Υφυπουργό Αμύνης της Γερμανίας και τον επικεφαλής των Πολιτικών Στρατιωτικών Υποθέσεων του Ισραήλ.

Στη δεύτερη ημέρα των εργασιών, συμμετείχε στο πρόγευμα εργασίας από το “Think Tank Cohen Group”, όπου μίλησε ο Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SACEUR) Πτέραρχος Τεντ Ουώλτερς και συμμετείχαν ο Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ κ. Μαρκ Έσπερ, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Νάνσυ Πελόσυ, Αμερικάνοι βουλευτές, Γερουσιαστές και Υπουργοί Άμυνας από Ευρωπαϊκά κράτη, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Μετά το πέρας του προγεύματος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συνάντηση με τους Αμερικάνους Γερουσιαστές κ.κ. Τζέιμς Ινχόυφ (James Inhofe), Ρότζερ Ουΐκερ (Roger Wicker), Μάικ Ρουντς (Michael Rounds), Κέβιν Κράμερ (Kevin Cramer), Τζων Μπούζμαν (John Βoozman) και τους βουλευτές κ.κ. Τζων Φ. Κέλλυ (John F. Kelly) και Τίμοθυ Λη Ουώλμπεργκ (Timothy Lee Walberg).

Συζητήθηκαν η στρατηγική σχέση της Ελλάδος με τις Η.Π.Α., η σημασία του προσφάτως υπογραφέντος Πρωτοκόλλου Τροποποιήσεως της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συμφωνίας (MDCA) για την εντατικοποίηση της διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό και αμυντικοτεχνικό τομέα και την προώθηση της ασφάλειας και σταθερότητας.

Υπογραμμίστηκε επίσης η συμβολή των τριμερών σχημάτων συνεργασίας με την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο για την προαγωγή της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020, 13:08