Ο ΥΦΕΘΑ για τα προβλήματα στην υγειονομική περίθαλψη στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021, 15:46
Ο ΥΦΕΘΑ για τα προβλήματα στην υγειονομική περίθαλψη στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

«Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που τυχόν διαπιστώνονται σε κάθε στάδιο υλοποίησης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης απαιτεί την παρέλευση εύλογου χρονικού διαστήματος, προκειμένου αφενός να εντοπίζονται τα αναφυόμενα ζητήματα και αφετέρου, έπειτα από ανάλυση, να επιλύονται το ταχύτερο δυνατόν και με τον βέλτιστο τρόπο».

Αυτό διευκρίνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, με θέμα: «Προβλήματα στην υγειονομική περίθαλψη στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο κ. Στεφανής υπενθύμισε ότι «επί του παρόντος, για τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και συναφώς για τα ασφαλισμένα προστατευόμενα μέλη τους, λειτουργεί πλήρως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων, καθώς έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο υλοποίησης αυτής».

Γνωστοποίησε δε ότι «κατά το δεύτερο στάδιο υλοποίησης για την επέκτασή της, βρίσκεται σε εξέλιξη η παραμετροποίηση στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΣΗΣ), με μέριμνα της ΗΔΙΚΑ για την ηλεκτρονική καταχώρηση και αποζημίωση των ιατρικών επισκέψεων. Παράλληλα εξελίσσεται η διαδικασία, με συντονισμό του ΓΕΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων, της παραμετροποίησης του συστήματος, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, για την ηλεκτρονική καταχώρηση και εκτέλεση παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων». 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021, 16:04