Της Άντζελας Πεΐτση

Σε τέσσερις καίριες ερωτήσεις, που αφορούν στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, τους εργαζομένους στο έργο, τις δηλώσεις Μάρδα και το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, απάντησε αποκλειστικά στο zougla.gr, ο Υπουργός Μεταφορών – Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά μίλησε για την ολοκλήρωση των χρονοδιαγραμμάτων το 2017, ενώ για τους εργαζόμενους είπε πως θα επιστρέψουν ακόμα κι εκείνοι που είχαν απολυθεί πολύ νωρίτερα. Κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις Μάρδα, λέγοντας πως άλλο θέμα είναι το προσφυγικό και άλλο η προσέλκυση επενδύσεων, ενώ για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων εμμένει στη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών.

Για το ΜΕΤΡΟ και τους εργαζομένους

Ερωτηθείς για το θέμα του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, καθώς το πρωί πραγματοποίησε και αυτοψία στον υπό κατασκευή σταθμό της Νέας Ελβετίας, με το πρώτο μηχάνημα να ξεκινάει την πορεία του με κατεύθυνση το Σταθμό της Ανάληψης, αλλά και τα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί από το Υπουργείο, στα τέλη του προηγούμενου έτους δήλωσε: «Τα χρονοδιαγράμματα είναι γνωστά. Το Μάρτιο του 2017 πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα που έχει αναλάβει ο πολιτικός μηχανικός και το 2020 να λειτουργεί η βασική γραμμή. Αυτό που κάνουμε από εδώ και πέρα είναι να κοιτάμε το μέλλον, να προγραμματίσουμε τα έργα επέκτασης του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης τόσο προς τις δυτικές συνοικίες όσο και προς το Αεροδρόμιο. Πρέπει τώρα, να είμαστε συνεπείς σε ό,τι έχουμε δεσμευτεί, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια πλέον για την ίδια τη χώρα ώστε να σημειωθούν άλλες καθυστερήσεις και να επιστραφούν πίσω χρήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με το θέμα των συμβάσεων των εργαζομένων αν θα δρομολογηθούν, αν θα επιστρέψουν οι παλιότεροι που έχουν απολυθεί ή αν θα υπάρξουν νέες προσλήψεις είπε: «Κατ’ αρχήν θα επιστρέψουν όσοι έχουν απολυθεί ακόμα κι από τα προηγούμενα χρόνια, όχι μόνον εκείνοι που απολύθηκαν σχετικά πρόσφατα. Να βρει το έργο τους ρυθμούς που είχε αλλά να εξορθολογηστούν και μερικές μη θεμιτές καταστάσεις που υπήρχαν στο παρελθόν, που είναι μία μειοψηφία όχι ολόκληρο το προσωπικό που εργαζόταν στο ΜΕΤΡΟ».

Για τις δηλώσεις Μάρδα

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα ο οποίος είπε «να αναζητήσουμε επενδύσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες» ο κ. Σπρίτζης υπογράμμισε: «Θεωρώ πως είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Είναι διαφορετικό το κομμάτι με τους πρόσφυγες και το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής κρίσης αλλά και των συγκυριών που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής μεσογείου και άλλο θέμα του πώς θα προσελκύσουμε πολίτες από όλες τις χώρες για να επενδύσουν στην Ελλάδα».

Για την ονομασία των Σκοπίων

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του πως σχολιάζει τις δηλώσεις συνάδελφων του βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μουζάλα και Μπαλαούρα για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, για το αν τις υιοθετεί ή όχι, είπε σχετικά: «Είμαι Υπουργός της Κυβέρνησης και ως εκ τούτου ισχύει η συμφωνία που είχαν κάνει οι πολιτικοί αρχηγοί. Αυτή είναι η γραμμή της κυβέρνησης και αυτή τη τηρώ».

Σημειώνεται πως ο κ. Σπίρτζης είναι προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Οι δημόσιες επενδύσεις και η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης