Το πάρκο Χερεστράου στο Βουκουρέστι, γέμισε σήμερα παιδικές φωνές, χρώματα, παιχνίδια, τραγούδια, χορούς και διάφορα happenings, σε μια ξεχωριστή γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, στις 15 Ιουνίου. Ζογκλέρ τραμπολίνο, ηλεκτρονικά, συγκροτήματα, φουσκωτά παιχνίδια διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους.

Μεγάλοι χορηγοί της εκδήλωσης ήταν ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία, καθώς οι δύο χώρες όπωςπροέκυψε και από τις επαφές που είχε στο Βουκουρέστι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρόεδρος του «Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας», του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και τηςΚεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης και ο γενικός γραμματέας Ελληνικής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής και αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών, Κωνσταντίνος Πάντος, ενώνουν τις
δυνάμεις τους και διεκδικούν από κοινού μερίδιο από την αγορά του Τουρισμού Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σημερινή εκδήλωση παραβρέθηκε ο κ. Κουρουμπλής ο οποίος ανέφερε ότι οι πρωτοβουλίες προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας και προώθησης του τουρισμού υγείας πρέπει να υποστηριχθούν.

«Μια μέρα…για μια ζωή»

«Η γονιμότητα πρέπει να γιορτάζεται. Δεν είναι κάτι αυτονόητο στη σύγχρονη ζωή», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Πάντος, σημειώνοντας ότι σήμερα είναι μέρα γιορτής και χαράς για αυτούς που έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα, αλλά και μέρα ενημέρωσης και καθοδήγησης για αυτούς που δεν απέχουν πολύ από την πραγματοποίησή του.

Πολλοί από τους μικρούς πρωταγωνιστές της εκδήλωσης γεννήθηκαν με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης και η σύλληψή τους έγινε στην Ελλάδα. Οι γονείς τους ταξίδεψαν στη χώρα μας, αναζητώντας βοήθεια μετά από αποτυχημένες προσπάθειες στη Ρουμανία και όπως είπε ο κ. Πάντος, στόχος είναι να ενημερωθούν οι πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ότι η Ελλάδα διαθέτει υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό, άριστες υποδομές και μπορεί να τους βοηθήσει. Συνήθως είπε κατευθύνονται σε Αυστρία, Ουγγαρία, ακόμα και Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με στοιχεία, περισσότερα από 90 εκατομμύρια ζευγάρια παγκοσμίως αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα σύλληψης. Το 85% από αυτά τα ζευγάρια δεν αναζητούν ποτέ βοήθεια και από τα 13 εκατ. ζευγάρια που αναζητούν ιατρική βοήθεια, σε ποσοστό μικρότερο του 42%, θα ξεκινήσουν τελικά κάποια θεραπεία. Η Ελλάδα αριθμεί πάνω από 300.000 υπογόνιμα ζευγάρια αναπαραγωγικής ηλικίας. Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, η πλειονότητα των ζευγαριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας θα καταφέρουν να αποκτήσει παιδί με την εφαρμογή των σύγχρονων ιατρικών μεθόδων, αρκεί να ζητήσουν βοήθεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης