«Ο κ. Μπαρόζο παραδέχτηκε με καθυστέρηση ότι η κυβέρνηση Καραμανλή απέκρυπτε τα πραγματικά στοιχεία για την οικονομία»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019, 20:30
«Ο κ. Μπαρόζο παραδέχτηκε με καθυστέρηση ότι η κυβέρνηση Καραμανλή απέκρυπτε τα πραγματικά στοιχεία για την οικονομία»

Το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών σχολίασε αιχμηρά τις αναφορές του Μανουέλ Μπαρόζο από τους Δελφούς, για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή σχετικά με το έλλειμμα το 2009.

«Ο κ. Μπαρόζο, από τους Δελφούς, με καθυστέρηση σχεδόν μιας δεκαετίας παραδέχτηκε ότι ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του απέκρυπταν τα πραγματικά στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και δεν ενημέρωναν, όπως όφειλαν, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παράλληλα όμως, παραδέχτηκε και ότι ο ίδιος δεν επιτέλεσε όπως όφειλε τον ελεγκτικό του ρόλο, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μείνει το 2009 ανοχύρωτη απέναντι στους κινδύνους μιας κρίσης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ακόμη το ΚΙΔΗΣΟ αναφέρει ότι ο κ. Μπαρόζο, όπως τότε έτσι και τώρα, νοιάζεται να στηρίξει τη Δεξιά.

«Τότε, συμπράττοντας ουσιαστικά σε ένα έγκλημα εναντίον του ελληνικού λαού. Πετώντας με τον κ. Καραμανλή πάνω από τα καμένα και σκορπώντας τριχίλιαρα, αντί να προειδοποιήσει για την επερχόμενη καταστροφή από τις αλόγιστες επιλογές της τότε κυβέρνησης. Σήμερα, λειτουργώντας ως θερμός υποστηρικτής του κ. Μητσοτάκη - του κ. Μητσοτάκη, που, όπως εμμέσως παραδέχτηκε και αυτός από τους Δελφούς, γνώριζε την αλήθεια αλλά κάλυπτε την τότε κυβέρνηση του κόμματός του. Οι αγορές, μας είπε ο κ. Μπαρόζο, προεξοφλούν νίκη της δεξιάς! Σωστά. Ο κ. Μπαρόζο γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον γιατί χαίρονται οι αγορές. Τι να πει κανείς», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019, 20:31