Ο τόπος έχει ανάγκη από τη συγκρότηση μιας ισχυρής κυβέρνησης τετραετίας, αποτελούμενης από φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Πρώτο κόμμα η ΝΔ με αρχηγό τρίτο πρόσωπο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελλάδα έχει επείγουσα ανάγκη από κυβερνητική σταθερότητα και είναι απαραίτητη μία κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων τύπου Μόντι ή Παπαδήμου, με τη συμμετοχή πολιτικών και τεχνοκρατών» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ δήλωσε πως πρώτο κόμμα πρέπει να είναι η Νέα Δημοκρατία, με πρωθυπουργό, όμως, ένα τρίτο πρόσωπο.

«Τι ξέρει ο κ. Τσίπρας από θυσίες;»

Όπως τόνισε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το διακύβευμα των εκλογών είναι το εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ ή όχι, ενώ εμμέσως κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα, λέγοντας πως «οι εκβιασμοί και οι τσαμπουκάδες» στην Ευρώπη δεν περνούν.

Aναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε, μεταξύ άλλων: «Περάσαμε εποχές δύσκολες στην Ελλάδα. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί. Μην παίζουμε με τη φωτιά. Τα παιδιά καμιά φορά… – ο Τσίπρας, εγώ το είπα, είναι συμπαθής νέος, στα πούπουλα γεννήθηκε και στα πούπουλα ανατράφηκε, έζησε την καλύτερη εποχή της Ελλάδος, την καλή δημοκρατία, μετά τη μεταπολίτευση. Τι ξέρει αυτός από θυσίες, από αίμα, από αγωνία, απ’ όσα υπέφερε ο ελληνικός λαός; Παίζουν καμιά φορά με την τύχη του τόπου και αυτό δεν επιτρέπεται. Δεν επιτρέπεται. Ούτε να γίνεται βία από τη μεριά της Αριστεράς, ούτε να γίνεται αντι-βία από τη μεριά της Δεξιάς. Αλλιώς οδεύουμε ολοταχώς προς τον εμφύλιο πόλεμο…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να πέσει το βιοτικό επίπεδο του λαού»

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε, επίσης, ότι έγιναν λάθη στο Μνημόνιο, τα οποία ωστόσο μπορούν να διορθωθούν, ενώ θεωρεί ότι δεν θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε εάν ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να κάνει αυτά που λέει, καθώς το ΚΚΕ δεν θα συνεργαστεί και ο Φώτης Κουβέλης δεν θα δεχθεί συνεργασία με κόμμα που έχει «ερμαφρόδιτες θέσεις για την Ευρώπη».

Καταλήγοντας, επεσήμανε ακόμα ότι «τώρα που τελείωσαν τα δανεικά, πρέπει να ζήσουμε με τα λεφτά που έχουμε και να πέσει το βιοτικό επίπεδο του λαού».

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης