Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη Siemens

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011, 16:27
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη Siemens
«Αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε για εξωδικαστικό συμβιβασμό. Αυτή τη στιγμή, μιλάμε για μια σειρά από ενέργειες που ήδη γίνονται και κάποιες άλλες ήδη έχουν αποφασιστεί, ώστε να αποκατασταθεί η ζημία του ελληνικού δημοσίου από το σκάνδαλο της Siemens». Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς σχετικά.

Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι, πέρα από αυτές τις ενέργειες, υπάρχουν τα πρόστιμα που επιβάλλονται λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού, υπάρχουν οι αγωγές που ήδη έχουν ξεκινήσει από οργανισμούς που έχουν μέτοχο το ελληνικό Δημόσιο και έχουν βλαφτεί από αυτές τις συμβάσεις και υπάρχει ένα θέμα της αποκατάστασης της ηθικής βλάβης του Δημοσίου, το οποίο χαρακτήρισε «πολύ σύνθετο νομικό ζήτημα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σκέψη τώρα για εξωδικαστικό συμβιβασμό», σημείωσε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες και ότι από εκεί και πέρα θα υπάρχει μια βάση υπολογισμού της ζημίας και πως είναι στο χέρι και της Siemens και του ελληνικού Δημοσίου να κάνουν όλες τις ενέργειες, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως και κατά μέγιστο τρόπο η ζημία του Δημοσίου.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011, 18:01