«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ζητά υπηρεσιακώς το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας δια του οποίου αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του καταδικασθέντος στην υπόθεση Energa προς έλεγχο καθώς το διατακτικό του βουλεύματος δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου.

Η κίνηση αυτή του κ. Κοντονή έρχεται μετά την πληθώρα αρνητικών σχολίων και αντιδράσεων που υπήρξαν αναφορικά με την απόφαση, βάσει της οποίας αποφυλακίζεται για λόγους υγείας ο καταδικασθείς για την πολύκροτη υπόθεση επιχειρηματίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας και στα «πυρά» της ΝΔ, ο Σταύρος Κοντονής αναφέρει «υπενθυμίζεται στη Νέα Δημοκρατία ότι τα βουλεύματα που εκδίδονται από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια δεν είναι κυβερνητικές αποφάσεις και καλόν θα είναι η ΝΔ να δηλώσει χωρίς περιστροφές αν συμφωνεί ή όχι με την προαναφερόμενη απόφαση».

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της η ΝΔ ανέφερε «ο Αριστείδης Φλώρος καταδικάστηκε σε κάθειρξη όχι μόνον για υπεξαίρεση εκατομμυρίων εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας. Αποφυλακίστηκε και είναι πλέον ελεύθερος με τις κατάπτυστες νομοθετικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες πώς επί των ημερών της, οι ισχυροί του χρήματος που καταδικάζονται από τη Δικαιοσύνη, βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον από τις φυλακές. Το κράτος Δικαίου δεν είναι παιχνίδι στα χέρια της. Συνιστά πρωτοφανή πρόκληση για τους πολίτες να ελευθερώνονται εγκληματίες με υπόγειες μεθοδεύσεις».

Πηγή: cretalive.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης