«Ο μαψυλάκας πρόεδρος, είναι και αρχοδεξιός αφού είναι ο αρχηγός των δεξιών» είπε από το βήμα της Βουλής το βράδυ της Παρασκευής ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Κώστας Ζουράρις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτσάκη.

Αφορμή στάθηκαν οι κατηγορίες του κ.  Μητσοτάκη εναντίον όσων στήριξαν την κυβέρνηση χωρίς να προσχωρήσουν στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ζουράρις, ανέφερε ότι για τον χαρακτηρισμό «βουλευτής σε τιμή ευκαιρίας», που του προσήψε ο πρόεδρος της ΝΔ, «θα σέρνει τον κ. Μητσοτάκη στα δικαστήρια και θα έρχεται στη Βουλή ο αρχηγός να εκλιπαρεί ψηφουλάκια από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην αρθεί η ασυλια του». Όπως σημείωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, αυτός ο χαρακτηρισμός είναι ατιμωτικός, καθώς στην ελληνική γλώσσα σημαίνει ότι χρηματίστηκε, κι αυτό -όπως είπε- είναι ατιμωτικό και επιφέρει «ποινικές καταδιώξεις». Αφού τόνισε ότι επί 50 χρόνια, ο ίδιος, στις οκτώ γωνιές των ανέμων, σε τέσσερις ηπείρους κήρυξε τον ελληνικό λόγο, την ελληνική πολιτεία και τον ελληνικό πολιτισμό σε 16.000 φοιτητών, δέχεται τον χαρακτηρισμό ως «γυρολόγου», όπως και τον χαρακτηρισμό ως «μαριονέτας».

Το zougla.g ήρθε σε επαφή με τον κ. Κώστα Ζουράρι ο οποίος ερωτήθηκε γιατί χαρακτήρισε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «μαψυλάκα».

«Εγώ δεν μιλώ ποτέ με χειρόγραφο, μου ήρθε από την παιδεία μου την ελληνική. Μάλιστα και στο τέλος μου ξέφυγε κάτι που δεν έπρεπε να το πω και ζήτησα από τον πρόεδρο να διαγραφεί γιατί τον είπα “ο ασχετίλας” και ήταν απρεπές αυτό και το ανακάλεσα αμέσως» είπε ο κος Ζουράρις στο zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε την αναφορά του κου Ζουράρι στη Βουλή:

 

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Κ. Ζουράρι:

 

Τι σημαίνει η λέξη «μαψυλάκας»: Ακούστε την ερμηνεία από τον Κώστα Ζουράρι

Η ετυμολογία της λέξης μαψυλάκας: Προέρχεται από το επίρρημα μαψ που σημαίνει μάταια ή ανώφελα, χωρίς σημασία, άσκοπα, έχει επιβιώσει και στις μέρες, ως «μάπα» ο «μάπας».

Το δεύτερο είναι το ρήμα υλάω –ω, ή υλακή, γαβγίζω, το γάβγισμα.

Και το μαψυλάκας σημαίνει αυτός ο οποίος λέει συνέχεια τα ίδια και τα ίδια και αυτά που λέει είναι ανόητα.

 

 

 

 

Το παρασκήνιο με τον εισηγητή της ΝΔ Νίκο Δένδια

Νίκος Δένδιας - Κώστας ΖουράριςΑμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κατευθύνθηκε προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Νίκο Δένδια θέλοντας να του δώσει ένα βιβλίο που είχε μαζί του -δικό του- και του ζήτησε να το παραδώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, «χάρισμα» όπως είπε στο zougla.gr o κος Ζουράρις.

Εκεί στο «πηγαδάκι» με στελέχη της ΝΔ ο κος Ζουράρις εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον όρο που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ και ο κος Δένδιας ανταπάντησε πως ο κος Μητσοτάκης δεν εννοούσε αυτό ακριβώς. Το ανέφερε και στον ίδιο τον βουλευτή τον ΑΝΕΛ αλλά και από το βήμα της Βουλής.

Ακούστε τις δηλώσεις του κου Ζουράρι για το παρασκήνιο:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης