Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, είχε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος της «Δημοκρατικής Αριστεράς», Φώτης Κουβέλης.

Η επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ήταν και η πρώτη μετά τη δημιουργία του νέου κόμματος και όπως ήταν αναμενόμενο, ενημέρωσε τον Κάρολο Παπούλια για αυτό του το εγχείρημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Φώτης Κουβέλης στη συνομιλία του με τον Κάρολο Παπούλια, έκανε λόγο για ανάγκη αλλαγής του περιεχομένου της πολιτικής, καθώς και για την ανασυγκρότηση του πολιτικού συστήματος της χώρας, με όρους δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ο Φώτης Κουβέλης είπε: «Οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι πρόβλεψη του Συντάγματος και κανένας νομοθέτης, καμία Βουλή, με όποια πλειοψηφία, δεν δικαιούται να καταργεί συμβάσεις, οι οποίες προέκυψαν από ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Πολύ περισσότερο, όταν η αφομοίωση της αμοιβής της εργασίας δεν συντελεί στην αντιμετώπιση του ελλείμματος και του χρέους. Αντίθετα, η αφομοιωμένη αμοιβή δεν μπορεί να μετέχει στην παραγωγική διαδικασία αυτού του τόπου».

Σχετικά με τις θέσεις του κόμματός του, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς σημείωσε: «Διεκδικείται ένα ανοικτό πολιτικό σύστημα, ως προς την ασκούμενη πολιτική, με διαμορφωμένους θεσμούς διαφάνειας και προστασίας του δημοσίου χρήματος» και τόνισε ότι «το πελατειακό κράτος έχει πολύ μεγάλες ευθύνες αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα και η κοινωνία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φώτης Κουβέλης έκανε αναφορά και για το φορολογικό σύστημα: «Με το φορολογικό σύστημα, το οποίο είναι άνισο, με την επιβολή ιδιαίτερα επαχθών φόρων, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθούν τα υπαρκτά ελλείμματα και του δημοσίου χρέους, αλλά και όσων έχουμε δανειστεί».

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική, δήλωσε ότι η «Δημοκρατική Αριστερά» στηρίζει έναν «επίμονο αριστερό ευρωπαϊσμό, προκειμένου να αναβαθμισθούν οι δυνάμεις της εργασίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς ο αγώνας των εργαζομένων πρέπει να είναι και τοπικός και ευρωπαϊκός».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης