Μετά την αναταραχή που προκάλεσε στο κόμμα του όταν κατέθεσε επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν για τις έρευνες υδρογονανθράκων, ο Κρίτων Αρσένης επανέρχεται αναφέροντας ότι μπορούν να γίνουν οι σεισμικές έρευνες αλλά με αυστηρές προδιαγραφές.

Μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του MEGA, επανέλαβε ότι πρέπει η νορβηγική εταιρεία να προσλάβει άλλους πέντε παρατηρητές και να μη δείχνει περιβαλλοντική ευαισθησία μόνο στα νορβηγικά ύδατα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Να υποχρεώσουμε την εταιρεία να προσλάβει πέντε ανθρώπους. Πρέπει να υπάρχουν επτά παρατηρητές στο πλοίο, για να μην υπάρχει πρόβλημα με το περιβάλλον, γιατί σε εκείνη την περιοχή οι φάλαινες είναι στα όρια της εξαφάνισης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρσένης.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του αρμόδιου υφυπουργού κ. Μανιάτη «Τα θαλάσσια κήτη του Ιονίου κινδυνεύουν λιγότερο από τις σεισμικές έρευνες απ’ ό,τι κινδυνεύουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας από ορισμένες πρωτοβουλίες Ελλήνων ευρωβουλευτών», ο κ. Αρσένης είπε ότι το θέμα είναι σοβαρό και δεν πρέπει να υποβαθμιστεί σε κομματική κόντρα.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης