Μια οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία του TALOS PLAZA, ΔΟΜΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε., μετά το έγγραφο που υπογράφει το τμήμα Νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο ουσιαστικά επιβάλει στο δήμο Ηρακλείου να κλείσει τα πολυσινεμά στο TALOS.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας γίνεται λόγος για μεθοδεύσεις που επιχειρούνται από γνωμοδοτικά και μόνο όργανα, με σκοπό την ωμή παρέμβαση και τη χειραγώγηση των διαδικασιών που εξελίσσονται. Στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι ως σήμερα καμία απόφαση Δικαστηρίου δεν αμφισβητεί τη νομιμότητα της λειτουργίας του Εμπορικού Κέντρου του TALOS PLAZA, ενώ η εταιρεία έχει ήδη αποστείλει καταγγελία προς το Υπουργείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες σε Ηράκλειο και Αθήνα, ζητώντας την ανάκληση του εγγράφου αλλά και την τιμωρία κάθε εμπλεκόμενου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην καταγγελία προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη γίνεται λόγος για παράνομο και θεσμικά απαράδεκτο τρόπο που θίγει τα συμφέροντα της εταιρείας επιχειρώντας να προξαταλάβει την επικείμενη κρίση των Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Μάλιστα, η εταιρεία αφήνει αιχμές για ενδεχόμενη ανάρμοστη εμπλοκή στελέχους του Υπουργείου, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει τις συνέπειες που θα έχει ενδεχόμενο λουκέτο για τις οικογένειες των περίπου 700 εργαζομένων στο TALOS PLAZA αλλά και για τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία της πόλης, για την οποία το κέντρο αυτό αποτελεί πόλο έλξης.

Δείτε εδώ το έγγραφο προς τον υπουργό Π.Λαφαζάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό της υπόθεσης

Έγγραφο- φωτιά που υπογράφει το τμήμα Νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο  παρουσιάζει το cretalive ουσιαστικά επιβάλει στο δήμο Ηρακλείου να κλείσει τα πολυσινεμά στο TALOS , ουσιαστικά αδειάζοντας όλες τις διαδικασίες που ακολούθησαν και έφεραν το ζήτημα στο ΣΥΠΟΘΑ!

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο διαπιστωνεται ότι “για την περιοχή όπου βρίσκεται το επίμαχο ακίνητο προβλέπεται ήδη από το 1988 χρήση γενικής κατοικίας όπου δεν επιτρέπονται κατά το νόμο χώροι συνάθροισης κοινού” στους οποίους εντάσσεται και η χρήση πολυκινηματογράφου.

Επομένως όπως σημειώνει το “παράνομο της χρήσης και η υποχρέωση της διοίκησης να προβεί στη φράγιση αυτής έχει κριθεί αμετάκλητα και ως εκ τούτου δεν συντρέχει περίπτωση τήρησης από την αρχή της διαδικασίας σφράγισης”.

Για να καταλήξει το έγγραφο του υπουργείου ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση οφείλει άμεσα η αρμόδια υπηρεσία του δήμου “να συμμορφωθεί με τα κριθέντα με 2438/14 απόφαση του ΣτΕ προκειμένου να προβεί ανευ άλλου τινός στη σφράγιση”

Πάντως το νομικό της οπλοστάσιο ετοιμάζει η πλευρά της ιδιοκτήτριας εταιρίας που σε ερώτηση του Cretalive κανει λόγο για μεθόδευση, ετοιμάζει εξώδικα και καταγγέλει πως συγκεκριμένοι υπάλληλοι του Υπουργείου που υπηρετούν σε θέσεις κλειδιά και υπηρετούν άλλα συμφέρονται βρίσκονται πίσω από την αποφαση αυτού.

Θέμα ωρών είναι ακι η καθαρογραφή της απόφασης του ΣΥΠΟΘΑ που συμφωνα με πληροφορίες θα κινείται στην κατεύθυνση του σφραγίσματος του Ταλος οπότε οι πολεοδομικές και νομικές υπηρεσίες του δήμου θα πρέπει να επιταχύνουν και να ολοκληρώσουν άμεσα την υπόθεση του σφραγίσματος.

Πηγή: cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης