«Ο λαός θα σωθεί με τα ίδια του τα χέρια»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012, 00:03
 «Ο λαός θα σωθεί με τα ίδια του τα χέρια»
Καμία κυβέρνηση εντός της ΕΕ δεν μπορεί να σώσει το λαό, ανέφερε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της στη Νέα Σμύρνη, σημειώνοντας ότι ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι θα σωθεί με τα ίδια του τα χέρια.

«Ποτέ δεν θα υποστηρίξουμε ότι το ΚΚΕ θα σώσει τον λαό, αλλά ότι θα συμβάλλει ώστε αυτός να αποκτήσει συνείδηση της δύναμής του και να κατανοήσει την ουσία και τις αιτίες των προβλημάτων καθώς και τον χαρακτήρα της κρίσης», πρόσθεσε.

Υποστήριξε ότι η εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εξαιτίας της αναμφισβήτητης οργής και δυσαρέσκειας του κόσμου, δεν σημαίνει ότι ηττήθηκε και η στρατηγική και πολιτική τους.
Εκτίμησε τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα είναι ο χώρος που θα γεννήσει ένα ΠΑΣΟΚ στην θέση του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε ότι μέσα στην ΕΕ θα γίνει αρνάκι. «Δεν θα του χρεώσουμε το ότι θα μας οδηγήσει στην χρεοκοπία, αλλά του χρεώνουμε την ευθύνη του εφησυχασμού του λαού», υπογράμμισε.

Τόνισε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε νέες αποφάσεις της ΕΕ που θα οδηγήσουν σε συγκέντρωση κρατών στον ισχυρό πυρήνα της και από εκεί και πέρα είτε θα οδηγήσουν σε έξωση σειρά χωρών είτε θα «φτιάξουν υπόγεια με πτωχευμένες χώρες με ευρώ ή χωρίς ευρώ».

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι ένα τμήμα του λαού λέει ότι «και το 10% να κάνει από αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ τι έχω να χάσω;» και τόνισε ότι το πρόβλημα έγκειται ακριβώς σε αυτό το ερώτημα, γιατί η καπιταλιστική κρίση θα βαθαίνει και αντικειμενικά «τίθεται το ζήτημα της ανατροπής του συστήματος».
Αναφερόμενη στη σημερινή του ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στους πρέσβεις του G20 είπε ότι «ήταν ομιλία που θύμιζε Γιώργο Παπανδρέου κα την οποία θα μπορούσαν να υπογράψουν οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος».

Επεσήμανε τέλος ότι «αν η άτακτη πτώχευση βαθύνει ο λαός θα πρέπει να εξασφαλίσει το ψωμί του με τα ίδια του τα χέρια και αυτά δεν γίνονται ούτε με πορείες στην Βουλή ούτε με υπομνήματα».

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012, 00:15