«Ο λαός να κάνει το βήμα που δεν έκανε στο παρελθόν»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015, 22:06
«Ο λαός να κάνει το βήμα που δεν έκανε στο παρελθόν»
Την εκτίμηση ότι αυτές οι εκλογές δεν μοιάζουν με τις προηγούμενες, εξέφρασε ο γ.γ. της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ενώ επεσήμανε ότι ο λαός πλέον τους δοκίμασε όλους και τώρα μπορεί να κάνει το βήμα που δεν έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια, ενισχύοντας όσο το δυνατόν περισσότερο το ΚΚΕ.

Ερωτηθείς γιατί δεν φαίνεται να ακολουθούν οι πολίτες το ΚΚΕ, αφού υπενθύμισε τα μεγάλα ποσοστά που συγκέντρωναν, παλαιότερα, κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., φθάνοντας αθροιστικά και στο 80% του εκλογικού σώματος, πρόσθεσε ότι αυτό που φαίνεται εφικτό προεκλογικά -και με βάση τα προεκλογικά συνθήματα- δεν είναι πάντα και η καλύτερη λύση για τον λαό.

«Ο ψηφοφόρος, πρέπει να στηρίξει στην κάλπη αυτόν που θεωρεί ότι καταθέτει πρόταση που ανοίγει δρόμο» για πραγματική φιλολαϊκή έξοδο από την κρίση, συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε σχετική παρατήρηση, είπε ότι ο λαός έχει πείρα από τους αγώνες που διαχρονικά δίνει το ΚΚΕ και ανέφερε ότι η στάση του κόμματος για μη συμμετοχή σε κυβερνήσεις «αστικής διαχείρισης» συναντά την επιβράβευση των πολιτών, οι οποίοι πλέον έζησαν «όσους καλλιέργησαν ψεύτικες ελπίδες».

Τόνισε ότι η μόνη εναλλακτική και υπέρ του λαού πρόταση κατατίθεται από το ΚΚΕ, με αιχμή την αναγκαιότητα κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής με λαϊκή εξουσία, προκειμένου να οργανωθεί προγραμματισμένα η οικονομική ανάπτυξη, πράγμα που όπως σημείωσε δεν συμβαίνει τώρα, καθώς η ιδιοκτησία του παραγόμενου πλούτου και ταυτόχρονα οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας βρίσκονται στα χέρια της «αστικής τάξης».

Στην παρατήρηση ότι η πρόταση του ΚΚΕ προσομοιάζει με εκείνη της «Λαϊκής Ενότητας», είπε ότι συμβαίνει να υπάρχει σύμπτωση σε κάποια συνθήματα με πολλά κόμματα, καθώς «όλοι μιλούν για βαρύ μνημόνιο» κρύβοντας την πραγματική αντίθεση.

Σημείωσε δε ότι η Λαϊκή Ενότητα δημιουργήθηκε όταν κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είδαν ότι δεν μπαίνουν στις λίστες και πρόσθεσε ότι αυτό που προτείνει είναι η προεκλογική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία οδήγησε εκεί που οδήγησε «όχι λόγω της ανικανότητας του Τσίπρα, ή γιατί δεν είχαν σχέδιο, που μπορεί και να μην είχαν, αλλά κυρίως διότι από την αρχή ήταν γεμάτη αντιφάσεις». Η ανάλυσή τους για την ελληνική κοινωνία και η διέξοδος που προτείνουν «οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μνημόνιο», είπε.

Ερωτηθείς για τους εκλογικούς στόχους του ΚΚΕ, ο Κουτσούμπας είπε ότι «όσο πιο ψηλά γίνεται, ώστε τόσο πιο δυνατή να είναι η λαϊκή αντιπολίτευση στη σκληρά πραγματικότητα που έχει να αντιμετωπίσει ο λαός μας».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015, 22:06