«Υπάρχει ελπίδα, ο λαός πρέπει να σηκώσει το κεφάλι, δεν πρέπει να τον καθηλώσουν η απογοήτευση και η κατάθλιψη. Γνωρίζουμε ότι την αγωνιστική απραξία, έως έναν βαθμό και όχι μόνο, την τροφοδότησε η κωλοτούμπα της κυβέρνησης Τσίπρα». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, σήμερα από την Καρδίτσα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Νίκος Χουντής, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στους νομούς της Δυτικής Θεσσαλίας, Καρδίτσας και Τρικάλων.

Ο κ. Χουντής σημείωσε ότι σήμερα, οι πολιτικές δυνάμεις που αντιμάχονται για την εξουσία, ενώ επί της ουσίας έχουν την ίδια πολιτική, δηλαδή εφαρμογή μνημονιακής κατεύθυνσης, πολώνουν τα πράγματα, σε δευτερεύοντα ζητήματα. «Αυτό, προφανώς, δεν μπορεί να ενεργοποιήσει τον λαό να αγωνιστεί για τα πραγματικά του προβλήματα» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος σε θέματα αγροτικής πολιτικής, ο κ. Χουντής τόνισε πως αυτόν τον καιρό στην ΕΕ συζητείται ο κοινοτικός προϋπολογισμός και «οι προτάσεις που έρχονται από τους θεσμούς και αφορούν, αυτό που λέμε την Κοινή Αγροτική Πολιτική είναι μια ακόμη χρονιά, μια ακόμη πενταετία μείωσης της χρηματοδότησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής». Όπως επισήμανε, αυτά τα χρήματα θα πάνε στην κατεύθυνση αμυντικών στρατιωτικών εκδηλώσεων και για την ενίσχυσης της συνοριοφυλακής.

«Και επομένως ένα κεντρικό θέμα, η δίκαιη χρηματοδότηση, η επιβίωση και οι επιδοτήσεις όσον αφορά την ΚΑΠ, και τι ενισχύει, έρχεται για άλλη μια φορά, είναι αυτής της περιόδου, υπάρχουν συγκρούσεις, εμείς υποστηρίζουμε να μη μειωθεί αυτή η χρηματοδότηση, ενώ ταυτόχρονα πρέπει και η ελληνική οικονομία να αναπτύξει το δικό της αγροτικό πρόγραμμα, προκειμένου να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα και η ελληνική κοινωνία να αναπτύξει την πρωτογενή παραγωγή» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, υποστήριξε ότι κανένας πια δεν ισχυρίζεται ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια και η ίδια η καθημερινότητα επιβεβαιώνει πως οι μνημονιακές δεσμεύσεις ζουν και βασιλεύουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ έκανε λόγο για αφαίρεση της λαϊκής περιουσίας, της κατοικίας, με τη μέθοδο των ηλεκτρικών πλειστηριασμών και μίλησε πολιτική δίωξη του επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών. «Πρόκειται για ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης και της δράσης για τα κινήματα. Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ο κ. Χουντής υπογράμμισε πως ο ελληνικός λαός πρέπει να αγωνιστεί και να αντισταθεί για την εθνική ανεξαρτησία, την κυριαρχία και τη δημοκρατία, διότι η χώρα μας, όπως τόνισε, μετατρέπεται στρατιωτικοπολιτικά σε προτεκτοράτο των ΗΠΑ και οικονομικοπολιτικά σε αποικία της Γερμανίας. «Επομένως, τίθεται θέμα απεξάρτησης, απεμπλοκής από αυτά τα σχέδια» κατέληξε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης