Ο Μ. Όθωνας για τον φράκτη στον Έβρο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011, 15:53
Ο Μ. Όθωνας για τον φράκτη στον Έβρο
Το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση της διαδικασίας παροχής ασύλου, που εισάγεται στις 11 Ιανουαρίου προς ψήφιση στη Βουλή, αποτελεί, σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα, το μεσοπρόθεσμο μέσο για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Real» και απαντώντας εμμέσως στις επικρίσεις για τη δημιουργία φράκτη στον Έβρο, ο κ. Όθωνας σημείωσε: «Ψυχραιμία μαζί με αποφασιστικότητα χρειάζεται. Νομίζω ότι η άσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων που δεν παραβιάζει ούτε διεθνείς συνθήκες, ούτε ανθρώπινα δικαιώματα και σέβεται την αξιοπρέπεια των ανθρώπων κάθε φυλής, χρώματος και προέλευσης είναι μια επιλογή της κυβέρνησης που δεν είναι διαπραγματεύσιμη».

Σε ό,τι αφορά στον φράκτη, σημείωσε: «Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι αυτή η απόφαση για τη δημιουργία του φράχτη στον Έβρο είναι η πανάκεια που θα λύσει το πρόβλημα και ως διά μαγείας θα εξαλείψει το πρόβλημα διαχείρισης μεταναστευτικών ροών στη χώρα. Αντιθέτως, αδικείται η προσπάθεια που κάνουμε, όταν η συζήτηση δυστυχώς περιστρέφεται μόνο γύρω από τον φράχτη και μόνο τις τελευταίες μέρες».

Για την παροχή ασύλου τόνισε: «Κάνουμε μια υπηρεσία αυτοτελή με κεντρική υπηρεσία, με περιφερειακές υπηρεσίες, με διερμηνείς, με πολιτικούς επιστήμονες, με κοινωνιολόγους που μπορούν να διαπιστώσουν την προέλευση, την αλήθεια των ισχυρισμών».

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι στη χώρα μας θα μείνουν όσοι μετανάστες έχουν νόμιμες προϋποθέσεις, ενώ οι υπόλοιποι θα φύγουν.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011, 15:53