Κατηγορίες για «σοσιαλιστικά νεφελώματα», εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης κάνοντας σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα υπεραμύνθηκε του νέου κρατικού προϋπολογισμού χαρακτηρίζοντας τον αξιόπιστο για το λόγο ότι βγάζει τη χώρα από την ύφεση και επιτυγχάνει πρωτογενές πλεόνασμα.

Δίνοντας την απάντησή του στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος έκανε λόγο για ένα «φανταστικό πλεόνασμα», υποστήριξε ότι η ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος πιστοποιείται και από διεθνείς οργανισμούς και είναι επίτευγμα των ελληνικών θυσιών.
«Το λέτε αυτό γιατί δεν βολεύει την αντιπολιτευτική σας ρητορική και γιατί βρίσκεστε σε προφανή αμηχανία», τόνισε ο Μάκης Βορίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, σχολιάζοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τη δημοσκόπηση που δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι μπροστά με 2,5 μονάδες σημείωσε: «Ποτέ πήρατε αέρα; Με μια δημοσκόπηση δεν νικάτε. Έχουμε μπροστά μας θέματα. Αν έρθει εκείνη η στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στην εξουσία θα πάτε να συζητήσετε στην ΕΕ για την νέα της αρχιτεκτονική; Θα πείτε τις ιδέες σας περί αναθεώρησης; Σας περιμένουν με ανοικτές αγκάλες».

Ο Μάκης Βορίδης κατηγόρησε για άλλη μια φορά το ΣΥΡΙΖΑ, ότι ξαναβάζει στις προτάσεις του το θέμα για τους συνεταιρισμούς και για τις τράπεζες ειδικού σκοπού με το σκεπτικό ότι έτσι θα ανατρέψει όλες τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν στη χώρα.

«Το πρόγραμμα πάει καλά, πετυχαίνει το στόχο του, έχουμε πρωτογενή πλεόνασμα, μπαίνουμε σε αναπτυξιακό ρυθμό και πετυχαίνει ανταγωνιστικότητα και αυτό πιστώνεται στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Οικονομικών και στην κυβέρνηση. Πράγματι αυτό αναγνωρίζεται από τους διεθνείς θεσμούς, τους διεθνείς οργανισμούς, από τον κόσμο ολόκληρο πλην της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είστε μόνοι σας στο κόσμο και εκεί θα παραμείνετε», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και κλείνοντας, τονίζει ότι: «Αυτό το επίτευγμα δεν αναιρεί τις τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν στην κοινωνία. Το μεγάλο ερώτημα που απευθύνει η δική μας παράταξη σε αυτόν που χειμάζεται, σε αυτόν που περιμένει δουλειά είναι ποιός πιστεύει ότι θα δημιουργήσει απασχόληση, θα αυξήσει το εισόδημά του; Με αυτούς που λένε σοσιαλιστικά νεφελώματα ή αυτούς που μάχονται για επενδύσεις. Ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντηση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης