Ο Μάριος Θεμιστοκλέους είναι από εκείνα τα παιδιά που από vωρίς εντάχθηκαν στην συνομοταξία των «στελεχών του θερμοκηπίου».

Όπου το «θερμοκήπιο» δεν είναι άλλο από το κλειστό κύκλωμα του συστημικού κατεστημένου. Γεννήθηκε στη Λευκωσία με καταγωγή από την κατεχόμενη Κερύνεια. Σπούδασε Ιατρική στην Ελλάδα και εξειδικεύτηκε στη Μεγάλη Βρετανία. Από τα φοιτητικά του χρόνια «έμπλεξε» με την Πολιτική. Πρώτος του «πολιτικός σταθμός» το ΠΑΣΟΚ. Ο Μάριος Θεμιστοκλέους φλέρταρε με τον σκληρό πυρήνα της νεολαίας. Έφθασε μάλιστα να είναι μέλος της «Φρουράς της Σημαίας». Δηλαδή ήταν από τα στελέχη που κρατούσαν την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου. Για του λόγου το αληθές ακολουθεί και η σχετική φωτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργότερα βέβαια άλλαξε παρέες. Εργάστηκε ως γιατρός στο θεραπευτήριο  «Ευαγγελισμός» αλλά και στο «Αγία Σοφία» ως νευροχειρουργός αλλά ως φαίνεται η συγκεκριμένη εκδοχή της  ιατρικής  δεν τον κέρδισε. Φίλος και «κολλητός» του Βασίλη Κικίλια κυνήγησε όμως άλλα μονοπάτια. Εκείνα της πολιτικής ανέλιξης .

 Πλην όμως σαν  γνήσιο τέκνο του «θερμοκηπίου» αφέθηκε στον εναγκαλισμό του κατεστημένου. Αυτό ξέρει . Προσέξτε λοιπόν το οδοιπορικό του. Διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, μέλος της Επιτροπής Συντονισμού και Παρακολούθησης της Κυβερνητικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού Covid -19 και Συντονιστής της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής των δωρεών της «Πρωτοβουλίας για την Υγεία» του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εκ μέρους της Προεδρίας της Κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει «θερμοκήπιο» με τα όλα του.

Προφανώς οι παραπάνω διορισμοί δεν ήταν παρά ένα σύντομο πρελούδιο. Ο Βασίλης Κικίλιας προχώρησε στην πληρέστερη αποκατάσταση του κολλητού του. Η θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας τον περίμενε. Ο Κικίλιας αποχώρησε αλλά ο Θεμιστοκλέους παρέμεινε. Του ανατέθηκε και η ενημέρωση των πολιτών για την Πανδημία. Αναβαθμίστηκε. Έγινε  τηλεοπτικό πρόσωπο. Τι καλύτερο για την μελλοντική πολιτική του καριέρα. Από νωρίς και χωρίς πολύ κόπο κέρδισε το πολυθρύλητο στοίχημα της αναγνωρισιμότητας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από κάτι μήνες ένας καλά πληροφορημένος ,εξαιρετικά συνειδητοποιημένος και αρκούντως πολιτικοποιημένος  βετεράνος της Διπλωματίας, ο Νίκος Βαμβουνάκης, αποκάλυπτε μία υπόθεση με βαριά οσμή σκανδάλου . Στο επίκεντρο της υπόθεσης, μία επιταγή 10 εκατ. Ευρώ από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας (βοήθεια για την αντιμετώπιση της Πανδημίας), μία γνωστή πολυεθνική ελεγκτική εταιρεία, ένας τραπεζικός λογαριασμός (όχι του Υπουργείου Εξωτερικών ή κάποιου παρεμφερούς οργανισμού ή θεσμού)  και ο …. Μάριος Θεμιστοκλέους. Ο Νίκος Βαμβουνάκης αποκάλυπτε την περίεργη υπόθεση με μία επιστολή του προς τον Πρωθυπουργός (όχι παίζουμε). Την επιστολή αυτή ο έμπειρος Διπλωμάτης την διοχέτευσε και στον Τύπο. Όλα λοιπόν στο φως.

Διαβάστε το σχετικό πρωτοσέλιδο της «Ζούγκλας». Οσμή σκανδάλου στο «επιτελικό κράτος» του Μαξίμου

Τα χρήματα εκ των υφισταμένων εγγράφων φαίνονται να πηγαίνουν στον Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας αλλά στον λογαριασμό της εταιρείας «PRICEWATERHOUSECOOPERS BUSINESS SOLUTIONS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ».

Παρά τα ερωτήματα που τίθενται και ζητούν άμεσες απαντήσεις δεν κουνήθηκε φύλλο μετά από τις αποκαλύψεις του κ. Νίκου Βαμβουνάκη. Δεν ίδρωσε το αυτί κανενός.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους υποτίθεται πώς ανήκει στην Task Force του Επιτελικού Κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αναχαίτιση της Πανδημίας. Ανήκει επίσης στον πολύ στενό κύκλο των κρατικών – κυβερνητικών στελεχών που ενημερώνουν τον ελληνικό λαό περί της πορείας της Πανδημίας. Με λίγα λόγια απολαμβάνει της αμέριστης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

Διαπιστώνεται ωστόσο παταγώδης αποτυχία όλων των στρατηγικών και τακτικών επιλογών σε αυτόν τον καθημερινό πόλεμο; Τα στατιστικά δεδομένα τοποθετούν την Ελλάδα  πολύ ψηλά στη λίστα των νεκρών από Covid στην Ευρώπη και αμέσως μετά την Βουλγαρία, την Ρουμανία, το Μαυροβούνιο, την Βόρεια Μακεδονία, την Κροατία ,την Γεωργία και την Ρωσία. Η Σερβία και η Τουρκία βρίσκονται κάτω από την Ελλάδα στην σχετική λίστα.

Η κοινωνία παρακολουθεί αυτήν την ομάδα Task Force να επιδεικνύει μία δυσεξήγητη αλαζονεία παρά τα αρνητικά αποτελέσματα των ενεργειών της. Επιχειρεί να πείσει, περιφρονώντας κάθε αίσθηση λογικής, πώς η κυβερνητικά δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης της Πανδημίας, είναι «τηρουμένων των αναλογιών και συγκριτικά με άλλες χώρες» ικανοποιητική. Διερωτάται λοιπόν ο  αφελής παρατηρητής. Με ποιες ακριβώς χώρες συγκρίνεται η Ελλάδα;  Αυτές που προαναφέραμε;  

Η τελευταία  στη σειρά πρωθυπουργική πρωτοβουλία , η επιβολή φόρου – χαράτσι στους ανεμβολίαστους  άνω των 60 ετών , προδίδει πανικό  αλλά και την αίσθηση του αδιέξοδου. Η Task Force του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Μάριος Θεμιστοκλέους και οι συνεργάτες του, όλοι από το ίδιο συστημικό «θερμοκήπιο», δεν θα δώσουν άραγε λόγο σε κανέναν; Δεν θα απολογηθούν; Δεν θα ερωτηθούν καν, έστω για να διατηρηθούν τα προσχήματα;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης