Τον Νοέμβριο του 2007, η εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» είχε αποκαλύψει τις αυθαιρεσίες του τότε υφυπουργού Εσωτερικών και σημερινού Αντιπροέδρου της Βουλής, Αθανάσιου Νάκου.
Ο Αθανάσιος Νάκος ήταν ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας «Αθανάσιος και Κώστας Νάκος Ο.Ε.»
Το 1991 χτίζει ένα συγκρότημα 22 κατοικιών στην περιοχή Κάτω Γατζέα του Δήμου Μηλέων λίγο έξω από το Βόλο, μια περιοχή εκτός των ορίων του οικισμού.

Το 1993 όμως, ο τότε Νομάρχης Μαγνησίας, Θεόδωρος Μερτζιάνης εντάσσει εντός του οικισμού το κομμάτι που είχε εκμεταλλευτεί ο κύριος Νάκος. Ωστόσο, το Συμβούλιο της Επικρατείας ακυρώνει αυτή την απόφαση. Παρόλα αυτά οι κατοικίες παραμένουν ως έχουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εν λόγω συγκρότημα ξεκίνησε με οικοδομικές άδειες για μικρά σπίτια και αποθήκες, στη συνέχεια όμως χτίστηκαν διώροφες κατοικίες με πισίνα.

Τον Μάιο του 1993 ο τότε Νομάρχης Μαγνησίας, Θεόδωρος Μερτζιάνης εκδίδει απόφαση σύμφωνα με την οποία εντάσσεται στα όρια του οικισμού τμήμα του συγκεκριμένου οικοπέδου.

Έτσι, ο Αθανάσιος Νάκος αναθεωρεί τις παλιές οικοδομικές άδειες για τα μικρά σπίτια και τις αποθήκες, τα οποία μετατρέπονται σε διώροφες κατοικίες με απόφαση που εκδίδεται στις 6 Μαΐου 1994.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντελώς συμπτωματικά, μετά τις εκλογές του 2004 ο κύριος Μερτζιάνης, που νομιμοποίησε το οικόπεδο, γίνεται σύμβουλος του κ. Νίκου στο υπουργείο Εσωτερικών με απόσπαση από το υπουργείο Οικονομικών.

Ένας μυστηριώδης φάκελος είχε φτάσει στη Βουλή των Ελλήνων, πολύ πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου, που αφορά τον κ. Αθανάσιο Νάκο.

Κατά πληροφορίες λοιπόν εμπεριέχει στοιχεία και καταγγελίες για υποθέσεις που δεν γνωρίζουν.

Ο γιος του σημερινού αντιπροέδρου της Βουλής ανέλαβε τη διαχείριση της επιχείρησης που διατηρούσε ο Αθανάσιος Νάκος στη Μαγνησία ως επί το πλείστον.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος αυτός κοινοποιήθηκε στη Βουλή αφού εστάλη κατ’αρχήν στον Συνήγορο του Πολίτη και στην Πολεοδομία.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης