Ο Μητσοτάκης αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Καμμένο για το θέμα των Ιμίων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, 19:59
Ο Μητσοτάκης αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Καμμένο για το θέμα των Ιμίων
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ Βασίλη Κικίλια είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και τις τουρκικές απαιτήσεις στα Ίμια.

Ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στις Βρυξέλλες για τη διήμερη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, εξέφρασε τη θέλησή του να ενημερώσει σχετικά και τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μόναχο, όπου θα συμμετάσχουν στην 54η Διεθνή Διάσκεψη Ασφαλείας, στις 16 και 17 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, πηγές της ΝΔ επισημαίνουν ότι:

«Σε σχέση με την τηλεφωνική συνομιλία Καμμένου-Κικίλια στην οποία ο υπουργός Αμυνας ζήτησε να ενημερώσει τον πρόεδρο της ΝΔ στη Γερμανία καθώς και οι δύο θα παραβρεθούν την Παρασκευή στο Munich Security Conference, διευκρινίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν προτίθεται να έχει οποιαδήποτε συνάντηση με τον κ. Καμμένο. Ο υπουργός Αμυνας, άλλωστε, μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενημερώνει για οποιοδήποτε θέμα κρίνει αναγκαίο τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ Βασ. Κικίλια».

Μάλιστα, πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι «ο κ. Τσίπρας όταν τηλεφωνήσει στον κ. Μητσοτάκη θα μιλήσουν. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν συνομιλεί με τον κ. Καμμένο».

Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν πως η ΝΔ έχει ζητήσει να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την κατάσταση στο Αιγαίο, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας και κεκλεισμένων των θυρών. Την πρόταση αυτή φαίνεται να απορρίπτει η κυβέρνηση.

Στον απόηχο των τουρκικών προκλήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί, μάλιστα, την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Η συνεδρίαση θα γίνει αύριο, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, 20:01