Εγκάρδια ολιγόλεπτη συνομιλία, είχαν  ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δεξίωση του Αμερικανού προέδρου προς τιμήν των ηγετών που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης, στην ολιγόλεπτη συνομιλία, έθεσε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, αλλά κυρίως στάθηκε στην τουρκική επιθετικότητα προς την Ελλάδα, ενημερώνοντας τον Τζο Μπάιντεν για τις απειλές που εκτοξεύει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της χώρας μας σε καθημερινή βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα όπως αποτυπώθηκε και από τον φωτογραφικό φακό, η συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν έγινε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα, εν αντιθέσει με ότι συνέβη λίγες ημέρες νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε συνάντηση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πάντως είναι χαρακτηριστικό, ότι οι κ. Μητσοτάκης και Ερντογάν που δεν είχαν καμία επαφή στη Νέα Υόρκη,  δεν συναντήθηκαν ούτε στη δεξίωση του Αμερικανού προέδρου,  καθώς την ώρα που έφτανε ο Έλληνας πρωθυπουργός αναχωρούσε η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης