Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Τις περιοχές της Πεντέλης που επλήγησαν από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας την 19η Ιουλίου, επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός βρέθηκε και στο στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης -το οποίο εκκενώθηκε λόγω της φωτιάς- και συνομίλησε τόσο με πυροσβέστες, όσο και με υπαλλήλους του νοσοκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι από χθες Τετάρτη ξεκίνησαν -και συνεχίζονται και σήμερα- έλεγχοι και αυτοψίες από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτήρια των πληγέντων Δήμων Πεντέλης και Παλλήνης (Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα).

Προς το παρόν οι έλεγχοι που έγιναν αφορούν 30 κτήρια, όπως κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτήρια των πληγέντων Δήμων. Από αυτά τα 19 είναι κατοικίες, εκ των οποίων οι 4 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 8 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 7 επικίνδυνες για χρήση και οι οποίες θα επανελεγχθούν.

Επίσης, έχουν ελεγχθεί 5 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 1 είναι κατάλληλος για χρήση, 1 προσωρινά ακατάλληλος και 3 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

Ελέγχθηκαν 2 αποθήκες εκ των οποίων η 1 κρίθηκε προσωρινά ακατάλληλη για χρήση και 1 επικίνδυνη για χρήση, η οποία θα επανελεγχθεί.

Tέλος, ελέγχθηκαν 4 Ιεροί Ναοί εκ των οποίων οι 3 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση και ο 1 προσωρινά ακατάλληλος για χρήση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης