Τον Νίκο Βλαχάκο, αδελφό του ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκου, κατεβάζει η Νέα Δημοκρατία ως υποψήφιο για τον Δήμο Πειραιά. Αυτό σημαίνει πως ο γνωστός γιατρός θα είναι αντιμέτωπος με τον εκλεκτό του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Γιάννη Μώραλη. Το προηγούμενο εγχείρημα της Νέας Δημοκρατίας να κατεβάσει δικό της υποψήφιο, τον Βασίλη Κορκίδη, απέτυχε εντός μερικών εικοσιτετραώρων, όταν ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) ανακοίνωσε ασθμαίνων την ακύρωση της υποψηφιότητάς του.

Η νέα αυτή εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει τις φήμες περί έντασης στις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον εφοπλιστή και εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη την ώρα που πληθαίνουν οι πληροφορίες περί ουσιαστικής αποχής της Ντόρας Μπακογιάννη από τα κομματικά τεκταινόμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα ο κ. Βλαχάκος συναντήθηκε με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τού εξέφρασε την ολιγόθερμη στήριξή του για τη διεκδίκηση της δημαρχίας του μεγάλου λιμανιού της χώρας.

Ο Νίκος Βλαχάκος γεννήθηκε, μεγάλωσε και δραστηριοποιείται σε όλη τη ζωή του στον Πειραιά.
Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται εδώ και 22 χρόνια ως γενικός χειρουργός στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά, ενώ έχει διατελέσει διοικητής στο ειδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο της πόλης «Μεταξά». Υπήρξε, επίσης, επί σειρά ετών γιατρός στις ακαδημίες κολύμβησης και πόλο του Ολυμπιακού.

Έχει διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιώς και Νήσων, δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Στις εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης