«Ο όρος "Μακεδονία" είναι ελληνικός σε όποια γλώσσα και αν τον πει κανείς»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, 20:42
«Ο όρος "Μακεδονία" είναι ελληνικός σε όποια γλώσσα και αν τον πει κανείς»
«Η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι πάγια από ιδρύσεώς μας: Δεν δεχόμαστε το όρο "Μακεδονία" ή παράγωγό του για το όνομα των Σκοπίων. Θεωρούμε ότι η χρήση του όρου από τους γείτονες ταυτίζεται με τον αλυτρωτισμό τους» υπογράμμισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό Real FM.

Ερωτηθείσα για τη στάση του κόμματός της αν προταθεί μια ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» στα σλαβικά, απάντησε ότι «ο όρος "Μακεδονία" είναι ελληνικός σε όποια γλώσσα και αν τον πει κανείς. Ακόμη και στα κινέζικα να τον πει είναι ένας ελληνικός όρος και εμείς δεν αποδεχόμαστε τον όρο αυτό ούτε παράγωγο αυτού για τα Σκόπια. Ο κ. Καμμένος βγαίνοντας από το μίνι υπουργικό συμβούλιο μίλησε για την ελληνικότητα του όρου "Μακεδονία"».

Σημείωσε ότι ο Πάνος Καμμένος «κατέστησε σαφές εκ νέου στην πρόσφατη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, όπου επιβεβαιώθηκε η θέση των ΑΝΕΛ. Πρόκειται για δημόσια τοποθέτηση και ο καθένας μπορεί να ανατρέξει και να την ακούσει».

Ταυτόχρονα η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι δεν πρέπει «να προκαταλαμβάνουμε τη διαπραγμάτευση που έχει ξεκινήσει, διότι δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως και ο πρόεδρός μας, αντιμετωπίζουμε το ζήτημα με την απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα και πάντα υπό το πρίσμα των εθνικών μας συμφερόντων» απάντησε κληθείσα να σχολιάσει δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη, ότι «οι ΑΝΕΛ θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους» για το ονοματολογικό με την πΓΔΜ.

Χαρακτήρισε «μεγαλειώδες» και «ακομμάτιστο» το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως «είναι ντροπή κάποιοι να προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός και άλλοι να προσπαθούν να δώσουν σε αυτό το συλλαλητήριο χαρακτήρα που δεν είχε. Το συλλαλητήριο κατέδειξε ότι το ένστικτο του Έλληνα παραμένει ζωντανό».

«Είναι εσφαλμένο να θεωρεί κανείς ότι όλος αυτός ο κόσμος που πήγε στο συλλαλητήριο είναι ακροδεξιός. Δεν μπορεί να ταυτίζουμε αυτόν τον κόσμο με την ακροδεξιά στην Ελλάδα. Ο κόσμος ζήτησε να μην συμπεριλαμβάνεται το όνομα "Μακεδονία" στην ονομασία της γειτονικής χώρας. Δεν μπορούμε να αγνοούμε το αίτημα των Ελλήνων πολιτών. Είναι πάντως ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση προσπαθεί υπέρ των εθνικών συμφερόντων» πρόσθεσε η κ. Παπαδοπούλου.

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε ως «απαράδεκτο το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να εμφανίσει το συλλαλητήριο ως εκδήλωση ενάντια στην κυβέρνηση, παραφράζοντας το αίτημα των πολιτών» και καταληκτικά σημείωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης το βλέπει υπό το πρίσμα των προσωπικών του συμφερόντων, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τη θέση του κόμματός του».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, 20:42