Δεκτό έγινε τελικά το αίτημα καλλιτεχνών και εργαζομένων από τον χώρο του επιχορηγούμενου θεάτρου, για συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, όπως έγινε γνωστό στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν νωρίτερα το μεσημέρι εκπρόσωποι του θεάτρου στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, στην οδό Μπουμπουλίνας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 5 το απόγευμα στο υπουργείο Πολιτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την γνωστοποίηση της αποδοχής του αιτήματός τους, οι καλλιτέχνες προχώρησαν στη σύσταση 14μελούς επιτροπής, μέσα από την οποία θα προκύψει στη συνέχεια μία μικρότερη που θα τους εκπροσωπήσει και θα συναντηθεί και με τον υπουργό.

Την επιτροπή αποτελούν οι Αιμιλία Υψηλάντη, Λευτέρης Βογιατζής, Γιώργος Χατζηνικολάου, Λυδία Κονιόρδου, Δημήτρης Τάρλοου, Γιώργος Σαχίνης, Μάνια Παπαδημητρίου, Βασίλης Πουλαντζάς, Φώτης Μακρής, Νίκος Διαμαντής, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Δήμητρα Σύρου, Θανάσης Παπαγεωργίου και Κατερίνα Ευαγγελάτου.

Η επιτροπή θα συναντηθεί την προσεχή Δευτέρα 6 Ιουνίου, στο θέατρο Πορεία για να εκλέξει τους εκπροσώπους της και να συζητήσει για τη νέα πολιτική του υπουργείου και για τα θέματα που θα απασχολήσουν την επικείμενη συνάντησή τους με τον υπουργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά το νέο πρόγραμμα υποστήριξης της θεατρικής τέχνης που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, είπε πως θεωρεί «επικίνδυνο» έως και «ρατσιστικό» τον διαχωρισμό, νέων και παλαιοτέρων ηθοποιών. «Τι πρέπει να κάνουμε, όποιον μεγαλώνει, να τον ρίχνουμε στον καλλιτεχνικό Καιάδα;» αναρωτιέται για να προσθέσει: «Σημασία δεν έχει η ηλικία του καθενός, αλλά το να παραμένει δημιουργικός».

«Οι υπουργοί πολιτισμού έρχονται και παρέρχονται. Δεν μπορούμε να έχουμε αυτήν την αλαζονεία και την υποτίμηση του χώρου που εδώ τόσα χρόνια σηκώνει στις πλάτες του το θέατρο και διατηρεί τον πολιτισμό σε τόσο αντίξοες συνθήκες και να μας καταλογίζει και αδιαφάνεια», είπε η Λυδία Κονιόρδου, αναφερόμενη στις δηλώσεις του υπουργού σχετικά με τον τρόπο που δίνονταν μέχρι σήμερα οι επιχορηγήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης