Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε, σήμερα 1η Ιουνίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη θερινή Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, κατά την οποία συζητήθηκε η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας στις 14 Ιουνίου.

Όπως ανακοινώθηκε, στη συζήτηση τέθηκε επί τάπητος η διαδικασία «ΝΑΤΟ 2030» για την οποία ο Ν. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η χώρα μας υποστηρίζει την υλοποίηση νέας γενιάς επιχειρησιακών σχεδίων, που θα καλύπτουν όλη την Ευρώπη, και θα λαμβάνουν υπόψη νέες εστίες ανησυχίας των νότιων συμμάχων, όπως η τρομοκρατία και το φαινόμενο των μαζικών μεταναστευτικών ροών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε τους φιλόδοξους στόχους που αναμένεται να εγκρίνει η Συμμαχία, όσον αφορά τη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών στην ανθεκτικότητα κρίσιμων κρατικών δομών και υπηρεσιών, και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην ασφάλεια.

Όσο για τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, ο Ν. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι η χώρα μας θα υποστηρίξει τις σχεδιαζόμενες πρωτοβουλίες που θα έχουν στόχο την πολυμερή συνεργασία σε νέα προγράμματα αμυντικών δυνατοτήτων μεταξύ Συμμάχων.

Εκτίμησε, δε, ότι ο σαφής προσανατολισμός του ΝΑΤΟ στις ονομαζόμενες «αναδυόμενες τεχνολογίες» προσφέρει νέες ευκαιρίες εξωστρέφειας στην αμυντική βιομηχανία των χωρών της Συμμαχίας και ειδικά σε νεοφυείς επιχειρήσεις.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε την υποστήριξη της χώρας μας στην προοπτική επέκτασης του συμμαχικού συστήματος διανομής καυσίμων στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι οι υποδομές στη Βόρειο-Ανατολική Ελλάδα προσφέρουν σημαντικές και οικονομικά βιώσιμες επιλογές για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης