Το σχολείο, που κατασκεύασαν οι Ένοπλες Δυνάμεις, στο χώρο φιλοξενίας μεταναστών στην Τήλο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες εκπαίδευσης των παιδιών των οικογενειών των προσφύγων στο νησί, εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Τη δημιουργία του σχολείου είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Τήλο.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Καμμένος σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «αποτελεί πρότυπο, το πόσο οι κάτοικοι της Τήλου, με τη συνδρομή βεβαίως της δημοτικής αρχής, αγκάλιασαν τις οικογένειες αυτές και σήμερα μιλούμε για μία συμβίωση που αποτελεί παράδειγμα για όλο τον κόσμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απευθυνόμενος προς τους Σύρους στην καταγωγή πρόσφυγες, ο κ. Καμμένος υπενθύμισε ότι συριακά ήταν τα καράβια που φιλοξένησαν τους πρώτους Έλληνες πρόσφυγες, στη διάρκεια της μικρασιατικής καταστροφής “όταν κάποια ευρωπαϊκά κράτη, με παρουσία του στόλου τους εκεί, χτυπούσαν με τα κουπιά τους Έλληνες για να μην ανέβουν στα καράβια”, όπως είπε, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην αποστολή συριακής βοήθειας κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, για να καταλήξει «όλα αυτά στη ζωή είναι χρωστούμενα. Σας τα χρωστούσαμε από το παρελθόν και αυτή τη στιγμή τα εξοφλούμε».

Τέλος διαβεβαίωσε τους πρόσφυγες ότι «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα κάνουμε τα πάντα, ώστε όταν θα γυρίσετε στα σπίτια σας να μας θυμάστε με αγάπη και με αδελφοσύνη».

Η δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά – Αλειφέρη και το δημοτικό συμβούλιο ανακήρυξαν τον κ. Καμμένο επίτιμο δημότη του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης