Ο Παπακωνσταντίνου για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011, 12:27
Ο Παπακωνσταντίνου για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον»
Σε 34.560 ανέρχονταν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν, έως τις 8 Ιουνίου του 2011, για την υπαγωγή στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον», σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Από τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, οι 15.863 είναι προεγκεκριμένες, ενώ οι ολοκληρωμένες αιτήσεις που συνοδεύονται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι 8.743.

Τα στοιχεία για το πρόγραμμα διαβιβάστηκαν στη Βουλή, ύστερα από ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Χατζηδάκη, ο οποίος είχε καταγγείλει οδύσσεια και ταλαιπωρία των πολιτών που θέλουν να βελτιώσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους, διότι δεν έχουν ακόμη εκταμιευτεί τα χρήματα.

«Οι πόροι του προγράμματος είναι άμεσα διαθέσιμοι στο Ταμείο Χαρτοφυλακίου του "Εξοικονομώ κατ΄ οίκον" και η εκταμίευση χρημάτων προς τους ωφελούμενους γίνεται μετά την έκδοση σχετικής απόφασης υπαγωγής και την υπογραφή δανειακής σύμβασης του ωφελούμενου με τη συνεργαζόμενη τράπεζα» αναφέρει στην απάντησή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και διευκρινίζει ότι «το πρόγραμμα προβλέπει προκαταβολή ύψους 30% του προϋπολογισμού του έργου και εκταμίευση του υπολοίπου μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011, 12:27