O Παύλος Χρηστίδης μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος φιλοδοξώντας να εκφράσει τη νέα γενιά, αλλά και ένα κομμάτι του «γεννηματικού» μπλοκ μετά την αποχώρηση από την κούρσα της ηγεσίας της Φώφης Γεννηματά.

Θυμίζουμε ότι ο  Παύλος Γερουλάνος έστειλε χθες επιστολή στην αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) και ζήτησε επιμήκυνση της προθεσμίας κατάθεσης των απαιτούμενων υπογραφών (5.000 μέλη του κόμματος ή 45 μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής) με σκοπό να θέσει υποψηφιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγες ώρες πριν, προθεσμία μίας εβδομάδας για να καταθέσει τις απαιτούμενες υπογραφές ζήτησε με επιστολή του στην Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο κ. Γερουλάνος πριν στείλει την επιστολή στην Επιτροπή Καταστατικού είχε ενημερώσει την κ. Γεννηματά, ενώ αμέσως μετά συνομίλησε και με τους Α. Λοβέρδο, Ν. Ανδρουλάκη και Χ. Καστανίδη, με τους οποίους φέρεται να έχει συνομιλήσει και ο κ. Κεγκέρογλου.

Σε ό,τι αφορά ωστόσο το αν ο κ. Κεγκέρογλου έχει τη στήριξη της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, η απάντηση είναι αρνητική. Μπορεί ο βουλευτής Ηρακλείου να πρωταγωνίστησε στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής σε διενέξεις, τόσο με την πλευρά Ανδρουλάκη όσο και με την πλευρά Λοβέρδου, αλλά δεν έχει τη στήριξη του προεδρικού μπλοκ, ούτε το ΟΚ της κ. Γεννηματά για να διεκδικήσει την προεδρία, εξ ονόματός της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κ. Γεννηματά δεν δίνει χρίσμα», ανέφερε σχετική διαρροή των στενών συνεργατών της προέδρου του κόμματος, σε μία προσπάθεια να δείξει ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει εμμέσως σε μία διαδικασία που αποφάσισε να μη συμμετέχει άμεσα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνομιλώντας χθες με τους κ.κ. Μανώλη Οθωνα και Χρήστο Πρωτόπαπα τους ζήτησε να διαμηνύσουν προς όσα «προεδρικά» στελέχη εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν υποψηφιότητα ότι «η ίδια δεν δίνει εξουσιοδοτήσεις και αυτό που θέλει είναι να γίνουν όλα με θεσμική προσήλωση και στη βάση πάντα των αποφάσεων που έχουν ληφθεί».

Ολα κινούνται εν αναμονή των τελικών αποφάσεων για το αν θα υπάρξει ή όχι επιμήκυνση της προθεσμίας κατάθεσης των απαιτούμενων υπογραφών, που ζήτησαν οι κ.κ. Γερουλάνος και Κεγκέρογλου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης στις συνομιλίες που είχαν τόσο με τον κ. Γερουλάνο όσο και με τον κ. Κεγκέρλογλου δεν φέρονται να έθεσαν κάποιου τύπου εμπόδιο ή να τάσσονται κατά της επιμήκυνσης της προθεσμίας για την κατάθεση υπογραφών, για λίγες ημέρες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα γίνει σεβαστή η μάχη που δίνει η πρόεδρος για την υγεία της και η προτροπή της για την προστασία της ενότητας του χώρου.

Οι τελευταίες κινήσεις έχουν ήδη αρκετές αναγνώσεις.

Σύμφωνα με μία βασική εκδοχή, η κατάθεση έξι υποψηφιοτήτων είναι πολλές για το μέγεθος του Κινήματος Αλλαγής και η εικόνα του δευτέρου γύρου, με τις συμμαχίες που θα προκύψουν για τους δύο προπορευόμενους, δύσκολο να προβλεφθούν από τώρα, με υπαρκτό τον κίνδυνο η αναμέτρηση να μετατραπεί σε αρένα.

Σύμφωνα, ωστόσο, με μία αντίθετή της, με τις πολλές υποψηφιότητες γίνεται μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ο Νο1 κίνδυνος που προέκυψε για το Κίνημα Αλλαγής μετά την αιφνίδια απόφαση της κ. Γεννηματά να αποσύρει την υποψηφιότητά της για λόγους υγείας. Η μικρή προσέλευση, που ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα μίκρυνε πολιτικά τόσο το κόμμα όσο και τον νέο αρχηγό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης