Τεχνικές λεπτομέρειες απομένουν, κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, για να «κλείσει» πλήρως το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος έχει ολοκληρωθεί.

«Θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο για τους Έλληνες εργαζόμενους και η διαδικασία της διαπραγμάτευσης δεν έχει αλλάξει», απάντησε ο κ. Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας ότι τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά την κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με το αυριανό ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Λουξεμβούργο και την συνάντηση του με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι θα έχει μεγάλο αντικείμενο εργασίας.

Ο κ. Πεταλωτής όταν ρωτήθηκε για αυτοκριτική της κυβέρνησης στην εφαρμογή του Μνημονίου, απάντησε ότι δεν απέτυχε το Μνημόνιο, τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα αλλά παραδέχθηκε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις και ολιγωρίες που θα καλυφθούν.

Τη στήριξη της κυβέρνησης στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου εξέφρασε ο κ. Πεταλωτής, δηλώνοντας ότι είναι αυτονόητη η απάντηση ότι έχει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης. Και αντιστρέφοντας, όπως είπε, τη σχετική ερώτηση, διερωτήθη: «Ποιος θα ήθελε να είναι υπουργός Οικονομικών σ΄ αυτή τη φάση, να διαπραγματεύεται σκληρά, να κερδίζει την εμπιστοσύνη των ξένων;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο ορίζοντας της κυβέρνησης είναι το τέλος της τετραετίας, το 2013, και επανέλαβε ότι η πρόσκληση για συναίνεση στον Αντώνη Σαμαρά παραμένει ανοικτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης