Ξεκάθαρο εκβιασμό ασκεί πλέον η κυβέρνηση στους υγειονομικούς, απειλώντας τους με απόλυση εάν δεν εμβολιαστούν εντός τριμήνου.

Παρά τα επανειλημμένα ψηφίσματα του Συμβουλίου της Ευρώπης και τις τοποθετήσεις σε πολιτικό επίπεδο του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και πολλών κυβερνήσεων και θεσμών, ο Θάνος Πλεύρης και η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένουν σε μια παράνομη και σαφώς αντισυνταγματική υποχρεωτικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Πλεύρης, αφού ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής την παράταση του μέτρου αναστολής των υγειονομικών -δηλαδή των γιατρών, των νοσηλευτών και του διοικητικού προσωπικού των νοσοκομείων- μέχρι τις 31 Μαρτίου, είπε ότι «δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί».

«Λέμε από τώρα», συνέχισε ο υπουργός Υγείας, «η πανδημία δείχνει ότι το μέτρο αυτό μπορεί να καταστεί συνολικά υποχρεωτικό. Η πανδημία δείχνει πως ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος και εξετάζεται αν αυτοί που θα παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Άρα όσοι είναι σε αναστολή να γνωρίζουν ότι όσο διαρκεί η πανδημία θα είναι σε αναστολή, αλλά επιπλέον εξετάζεται ότι μπορεί να υπάρξει και άλλη παράταση, αλλά να πρέπει να εμβολιαστούν, αλλιώς δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στο ΕΣΥ». 

Ο υπουργός Υγείας συμπλήρωσε ότι «όποιος θέλει να παρέχει υπηρεσίες στο ΕΣΥ θα πρέπει να εμβολιαστεί. Το μέτρο αυτό θα παραμείνει και είναι υπό εξέταση να παραμείνει και μετά. Συνεπώς, εντός του τριμήνου όλοι αυτοί θα πρέπει να εμβολιαστούν. Αν δεν το κάνουν, θα θέσουν τους εαυτούς τους εκτός ΕΣΥ» ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης