Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς εντείνονται οι πιέσεις της τρόικας για την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών από 1/1/2015. Στελέχη της κυβέρνησης χαρακτηρίζουν «κόκκινη γραμμή» το συγκεκριμένο θέμα, υπογραμμίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι ενδεχόμενη απόφαση με την οποία θα αίρεται το δίχτυ προστασίας της πρώτης κατοικίας για τους οφειλέτες θα προκαλούσε τσουνάμι αντιδράσεων, ακόμα και πρόωρες εκλογές.

Με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να αυξάνονται συνεχώς και το θέμα των «κόκκινων» δανείων να παραμένει στον αέρα, πλήθος ελληνικών νοικοκυριών βρίσκεται αντιμέτωπο με τον εφιάλτη της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας, καθώς αδυνατεί -λόγω ύφεσης, ανεργίας και φόρων- να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις. Παράλληλα, η απουσία ουσιαστικών φορολογικών κινήτρων από το ΥΠΟΙΚ και η πεισματική άρνηση των δανειστών να δεχτούν την αύξηση των δόσεων και τη διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων σε ενδεχόμενη εφάπαξ εξόφληση των χρεών μεγαλώνει το αδιέξοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κυβερνητικά στελέχη χαρακτηρίζουν εξαιρετικά κρίσιμο το 2015, καθώς υπάρχει μεταξύ άλλων και το φλέγον ζήτημα της εκλογής του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης