Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί αποχαιρέτησαν με ευχές την Παραολυμπιακή Ομάδα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016, 15:58
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί αποχαιρέτησαν με ευχές την Παραολυμπιακή Ομάδα
Η ΟΠΑΠ ΑΕ, Μέγας Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, αποχαιρέτησε την Παραολυμπιακή Ομάδα που αναχωρεί στις 16.00 το μεσημέρι της Τρίτης για να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016.

Σε μία ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο« Divani Caravel», μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι πολιτικοί αρχηγοί κ.α. έδωσαν τις ευχές τους στον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, κ. Γιώργο Φουντουλάκη.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά, ο Δημήτρης Καμμένος, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Ηλίας Ψινάκης, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Βασίλης Λεβέντης, ο Σπύρος Καπράλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και αρχηγός της αποστολής στο Ρίο Γιώργος Φουντουλάκης στο καλωσόρισμα επεσήμανε πως «θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την τιμή που μας κάνατε. Πριν από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο είχαμε πολλές διακρίσεις και μετάλλια. Παρά τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, χάρη στην προσπάθεια της πολιτείας και των χορηγών μας πάμε στο Ρίο και ελπίζουμε ότι θα φέρουμε παρόμοιες διακρίσεις.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Κοντονή ένα μήνα πριν μας έδωσε επιπρόσθετη επιχορήγηση. Πέραν του αθλητισμού στόχος μας είναι η ισότιμη ένταξη στην κοινωνία. Πρέπει να συνεχίσουμε την πάλη μας, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Κάποτε ένας πολιτικός μου είπε ότι έχουμε τη συμπάθειά του. Του απάντησα πως θα προτιμούσα την στήριξη, και στη συνέχεια τη συμπάθεια. Οι Παραολυμπιακοί αγώνες το τρίτο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο.

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Μουντιάλ και η Ελλάδα ανάμεσα σε 150 χώρες είμαστε στην παγκόσμια κατάταξη 27η . Θέλω να απολαύσετε αυτή την ομάδα στους Αγώνες. Να σας ευχαριστήσω όλους, ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους προπονητές και τους γονείς που συμβάλουν στην προετοιμασία των αθλητών. Να ευχηθώ καλή επιτυχία στους αθλητές μου, να έχουν ένα καλό ταξίδι, να μην έχουν κανένα τραυματισμό και είμαι σίγουρος ότι ο αριθμός των μεταλλίων θα είναι κοντά στα μετάλλια του Λονδίνο».

Oι ομιλίες των κ.κ. Ζίγκλερ και Φουντουλάκη:
Ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής σχολίασε: «Θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους αθλητές, γιατί την τελευταία χρονική περίοδο βρισκόμαστε μπροστά σε μία εκστρατεία παραπληροφόρησης. Ιδίως για την ομάδα που φεύγει αύριο και θα συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Παραολυμπιακή Επιτροπή δεν είχε μόνο τη συμπάθεια, είχε και την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης. Ήμασταν πλάι σ’ αυτή την προσπάθεια από την αρχή. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπήρχε μία σοβαρή παρένθεση ανάταξης αθλητικών χώρων, εκεί που προπονείστε. Οι χώροι ήταν ανεπαρκείς έως επικίνδυνοι και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Φουντουλάκη για την συνεισφορά του σε ιδέες και παρεμβάσεις. Μεσούντος του θέρους βρεθήκαμε μπροστά στην άνοιξη του αθλητισμού. Και λέω σε όλους εσάς ότι δεν είναι Αλκυονίδες μέρες. Είναι πραγματική άνοιξη την οποία πετύχαμε με την βοήθειά σας, τη βοήθεια των γονιών σας, το κράτος και τους χορηγούς σας. Αυτή την άνοιξη θα την κρατήσετε στις καρδιές σας και σας ευχόμαστε καλό ταξίδι και καλή επιτυχία».

Ο Α αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης επεσήμανε: «Θα ήθελα να εκφράσω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές, αθλητές και τους γονείς. Ταυτόχρονα θα ήθελα να απευθυνθώ στην ελληνική Πολιτεία ότι έχει πολλά ακόμη να κάνει, για να υπάρχει μία ισότιμη ένταξη. Υπάρχουν διακρίσεις καλές και κακές. Πρέπει να υπάρχουν θετικές διακρίσεις στα Ατομα με Αναπηρία για να ενταχθούν στην κοινωνία. Εύχομαι καλή επιτυχία όλους τους αθλητές».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Σκεφτόμουν καθώς σας έβλεπα σήμερα που είστε έτοιμοι να αναχωρήσετε για το Ρίο το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, όπου λέει: «Πάντα περνάς την φωτιά για να φτιάξεις τη λάμψη». Εσείς έχετε περάσει τη φωτιά και το καμίνι της προσωπικής σας αντιξοότητας. Τις περάσατε με αυταπάρνηση και σεβασμό και μέσα από την αντιξοότητα καταφέρατε να δείξετε ότι η ανθρώπινη θέληση μπορεί να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια. Η συμμετοχή σας είναι μία νίκη κι ένας λόγος να είμαστε εθνικά υπερήφανοι. Καλή επιτυχία, να είστε καλά και οι ευχές μιας χώρας σας συνοδεύουν.»

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά δήλωσε: «Το μήνυμα όλων των αθλητών και αθλητριών είναι ότι οι Ελληνίδες και οι Ελληνες μπορούν να πετύχουν το αδύνατο. Γράψατε ιστορία με τη συμμετοχή σας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Συγχαρητήρια στις οικογένεια των αθλητών και ειδικά στην περηφάνια που μπορεί να νιώθει μία μάνα και σε όλους τους παράγοντες που έκαναν την παραολυμπιακή μας ομάδα τόσο μεγάλη. Θα είμαστε κοντά σας, όχι μόνο στους Αγώνες, αλλά και στην καθημερινότητά σας.».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας είπε: «Θα ήθελα να σας ευχηθούμε σ’ όλους και σ’ όλες καλή δύναμη, στον αγώνα σας στο Ρίο. Να επισημάνουμε ακόμα μία φορά ανεξάρτητα από τα μετάλλια, τις διακρίσεις και την τελική σας κατάταξη ότι αξίζετε συγχαρητήρια. Είστε ήδη νικητές, μας δίνετε δύναμη. Ξεπερνάτε καθημερινά δυσκολίες. Όταν κλείνουν τα φώτα και οι κάμερες δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτά τα παιδιά, αυτούς τους αγωνιστές της ζωής. Όχι μόνο με τη θέληση μας, αλλά και με έργα. Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία στον αγώνα σας».

Ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε: «Είναι σημαντικό να ανοίξουμε εκτός από τον δρόμο για το Ρίο, τον δρόμο για την Αθήνα και την περιφέρεια. Να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ατομα με Αναπηρία στην καθημερινότητα τους. Να κάνουμε αυτή την προσπάθεια»

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος δήλωσε: «Θα πρέπει να δηλώσουμε σαν πολίτες και όχι σαν πολιτικοί, στις οικογένειες σας στον δύσκολο αγώνα που κάνουν για να σας στηρίξουν. Καθώς λίγοι μπορεί να καταλάβουν έναν αθλητή που κάνει τις προσπάθειές του. Να ευχαριστήσουμε την πολιτική ηγεσία και τους χορηγούς. Οποια προσπάθεια κάνετε, είναι αυστηρά δική σας επιτυχία να μην την καπηλευτεί κανείς. Πρέπει να φτιάξουμε ένα Ολυμπιακών προδιαγραφών γήπεδο για ΑμεΑ, για να εχετε τις εγκαταστάσεις που σας αξίζουν»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης είπε: «Στις τελετές έχω μία έμφυτη αντιπάθεια, γιατί γιορτάζουμε τα μετάλλια και οι προσπάθειες για να φτάσεις εκεί μας διαφεύγει. Εύχομαι τα μετάλλια να πολλαπλασιαστούν και να δούμε τη γύμνια του κράτους και ανυπαρξία στήριξης. Λέχθηκαν πράγματα που αισθάνθηκα ντροπή. Εύχομαι στον κάθε αθλητή να κατακτήσει ένα μετάλλιο».

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε: «Τη δεκαετία του 70 έπρεπε να συγκρουστούμε με την λογική της περιθωριοποίησης των Ατόμων με Αναπηρία. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε το ίδιο το πρόσωπο με Αναπηρία, το οποίο πήρε πάνω του την υπόθεση, να διεκδικήσει μία θέση στην αξιοπρέπεια αυτή της χώρας. Τα τελευταία 40 χρόνια, έγιναν σημαντικές προσπάθειες, που μετάλλαξαν την αντίληψη της κοινωνίας για τα άτομα με Αναπηρία. Σε μια εποχή που η μελαγχολία και η παραίτηση απειλή χιλιάδες ανθρώπους. Η σημερινή παρουσία είναι ένας ιδιαίτερος συμβολισμός σε μηνύματα κατά της παραίτησης. Ολοι μαζί να συνεργαστούμε να καταβάλουμε τα εμπόδια της καθημερινότητας. Να σας ευχηθώ καλό ταξίδι και είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε το καλύτερο».

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γιάννης Βαρδακαστάνης είπε: «Με ιδιαίτερη συγκίνηση σας μεταφέρω το μήνυμα και τις ευχές όλων των Ελλήνων με αναπηρία. Σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα της χώρας είναι μαζί σας. Να απολαύσετε ανθρώπινα αυτή την εξαιρετική συμμετοχή. Μέσα από τη συμμετοχή σας εκπροσωπείτε λαμπρά τη χώρα στο Ρίο. Καλό ταξίδι, δώστε τη μάχη, δυνατά, γερά. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία».

Οι ευχές των υπουργών και των πολιτικών αρχηγών:


Δείτε φωτογραφίες:
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

Παυλόπουλος-Φουντουλάκης

Αναμνηστική φωτογραφία

O Kamil Ziegler, Πρόεδρος του ΟΠΑΠ &Πρόεδρος των Ιπποδρομιών

Ο Σταύρος Κοντονής, υφ. αθλητισμού

Ο Ηλίας Ψινάκης σε ένα τρυφερό στιγμιότυπο

Ο πρόεδρος της παραολυμπιακής επιτροπής, Γ. Φουντουλάκης

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος της ΝΔ

Χειραψία Παυλόπουλου-Κοντονή

Ο υφυπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δ. ΚουτσούμπαςO πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα

Κοντονής-Καπράλος

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Γ. Φουντουλάκη

Τα μέλη της παραολυμπιακής ομάδας

Σε δηλώσεις του, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Οι ευχές όλων μας σας συνοδεύουν στο Ρίο ντε Τζανέιρο για νέες μεγάλες επιδόσεις, σαν κι αυτές που έχετε επιτύχει ως τώρα κι ακόμη μεγαλύτερες. Και είμαστε βέβαιοι γι’ αυτές, αφού ξέρουμε καλά το υψηλό ήθος σας και την ανυπέρβλητη δύναμη της ψυχής σας.

Εκτός όμως από τις ευχές μας σας συνοδεύει και η γενική αναγνώριση, ως Ελλήνων Αθλητών οι οποίοι με τις λαμπρές επιδόσεις τους αλλά, κυρίως, με το πραγματικά εμβληματικό παράδειγμα της ζωής τους είναι πανάξιοι εκπρόσωποι του γνήσιου Ολυμπιακού Πνεύματος και Ιδεώδους.

Καλή επιτυχία. Είμαστε και θα είμαστε πάντα υπερήφανοι για σας».


Δύο παιδικά χαμόγελα έκλεψαν την παράσταση

Ένα παιδικό χαμόγελο μπορεί να σου προσφέρει την ευτυχία, δύο, όμως, σου προσφέρουν ανείπωτη χαρά.

Στην επίσημη παρουσίαση της παραολυμπιακής ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Βραζιλία, την παράσταση έκλεψαν ο Παναγιώτης Αραβίδης και η Μαρίνα Λαζαρίδου. Ο λόγος δεν είναι αθλητικός, αλλά μία πρωτοβουλία της ΟΠΑΠ ΑΕ που συγκίνησε τους παρευρισκομένους και όχι μόνο.

Ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής, για την πολύτιμη στήριξη της εταιρίας στο Κίνημα, ζήτησε από τον ομόλογό του στην ΟΠΑΠ ΑΕ, να τον συνοδεύσει στην Βραζιλία. Ο Καμίλ Ζίγκλερ, όμως, αποφάσισε αντί για να πάει ο ίδιος, τα χρήματα να δοθούν για τα εισιτήρια και τη διαμονή στην Βραζιλία δύο μικρών παιδιών με αναπηρία. Η απόφαση, αυτή, όπως είναι φυσικό έγινε δεκτή με μεγάλη συγκίνηση και οι δύο τυχεροί είναι ο Παναγιώτης και η Μαρίνα.

Ο Παναγιώτης φανερά συγκινημένος σχολίασε: «Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον πρόεδρο κ. Φουντουλάκη που του μίλησε και μέσω skype. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα πάω στην Βραζιλία και δεν το χάνω με τίποτα!». Από τη μεριά της η Μαρίνα ευχαρίστησε για την ευκαιρία που της δώσανε να παραβρεθεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης αναφερόμενος στο θέμα σχολίασε: «Ο προέδρος του ΟΠΑΠ με συγκίνησε αφάνταστα με την απόφασή του να πάρουμε δύο μικρά παιδιά μαζί μας».

Ο Καμίλ Ζίγκλερ από την μεριά του δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ για να ευχηθώ καλή επιτυχία στην πιο δυνατή ομάδα. Πέντε χρόνια τώρα στηρίζουμε ενεργά την Παραολυμπιακή ομάδα, ώστε οι αθλήτές μας να έχουν τη δυνατότητα να διακριθούν. Οι προσπάθειες και οι επιτυχίες σας αποτελούν έμπνευση. Μας δείχνετε πως μπορούμε να κάνουμε το αδύνατο. Ο ΟΠΑΠ στήριξε με περηφάνια τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ως εταιρία παραμένουμε πισοή στην δέσμευση μας και διεύρυνση του Παραολυμπιακού κινήματος. Οι διακρίσεις και οι επιτυχίες της Παραολυμπιακής ομάδας αποτελούν κινητήριο δύναμη για εμας. Είμαστε υπερήφανοι που σας στηρίζουμε και θα παρακολουθούμε τις προσπάθειες σας. Είμαστε μία ομάδα και η σκέψη όλων στον ΟΠΑΠ θα είναι μαζί σας».

Eυχές από όλους εμάς για καλή επιτυχία...


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016, 17:23