Την απορία του για την απαξίωση από τα μέσα ενημέρωσης του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση Siemenς, πριν καν αυτό δημοσιοποιηθεί, εκφράζει με δήλωσή του ο πρόεδρος της επιτροπής, Σήφης Βαλυράκης.

 Όπως επισημαίνει η επιτροπή εργάστηκε με όλα τα μέσα που είχε και όλες τις δυνάμεις της για την αποκάλυψη της αλήθειας του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολιτευτικής περιόδου, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί η ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου ροής μαύρου χρήματος από τη Siemens, από το οποίο και ζημιώθηκε το ελληνικό Δημόσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσθέτει ότι η επιτροπή όχι μόνο ζήτησε το άνοιγμα λογαριασμών πολιτικών προσώπων που φέρεται ότι εμπλέκονται στη υπόθεση, αλλά και τον λεπτομερειακό έλεγχο των πραγματικών μεταβολών της περιουσιακής τους κατάστασης κατά την ελεγχόμενη περίοδο, κίνηση που ομόφωνα στηρίχθηκε ανεξαρτήτως ιδεολογικής και πολιτικής τοποθέτησης.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, συμπληρώνει, ότι οι βουλευτές, υπακούοντας στη συνείδησή τους, εξέφρασαν ο καθένας την προσωπική του θέση για τα προς έλεγχο πρόσωπα και ζήτησαν την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Επομένως, η προσπάθεια διαλεύκανσης του σκανδάλου δεν τερματίζεται με την απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής, τουναντίον συνεχίζεται και κλιμακώνεται, σημειώνει ο κ. Βαλυράκης.

Η Εξεταστική Επιτροπή, καταλήγει ο πρόεδρός της, κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, δεν έχει αρμοδιότητα να ασχοληθεί με θέματα παραγραφής, πολλώ δε μάλλον όταν αυτή σχετίζεται με οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα και ροή άνομου χρήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης