Απόψεις αντηλλάγησαν κατά τη σημερινή Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στην οποία ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κ. Παναγιώτης Πικραμμένος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους μαζί με τους αντιπροέδρους, θα μεταβεί την Τρίτη το πρωί στις 11 π.μ. στη Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν κλήσεως του προέδρου της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου προς τον κ. Πικραμμένο και με σκοπό να ενημερωθούν τα μέλη της επιτροπής επί των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στην οργάνωση και λειτουργία της η Δικαιοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του ΣτΕ κατά τη σημερινή Ολομέλεια η οποία διήρκεσε πλέον της μίας ώρας είπε στους συναδέλφους του ότι κατά τις απόψεις του η Βουλή πρέπει να ενημερώνεται από τις ηγεσίες των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας για την οργάνωση και λειτουργία της Δικαιοσύνης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση αλλά και τις λύσεις που μπορούν να δοθούν ειδικά στον τομέα καθυστέρησης απονομής της Δικαιοσύνης.

Ακόμη, ο κ. Πικραμμένος ανέφερε ότι οι συναντήσεις των δύο εξουσιών δεν είναι πρωτόγνωρες, καθώς όταν οι υπουργοί Δικαιοσύνης αναλαμβάνουν καθήκοντα επισκέπτονται εθιμοτυπικά τα μεγάλα δικαστήρια της χώρας, όπως επίσης και οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί επισκέπτονται τον εκάστοτε υπουργό Δικαιοσύνης όταν προάγονται από το υπουργικό συμβούλιο.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣτΕ ανέφερε ότι η επίσκεψή του μαζί με τους αντιπροέδρους στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας «ενσωματώνεται» στο πλαίσιο των καλών σχέσεων των δύο εξουσιών και της ενημέρωσης των βουλευτών επί των «καυτών» ζητημάτων που απασχολούν τη Δικαιοσύνη και πολύ περισσότερο μάλιστα όταν η Βουλή έχει το νομοθετικό βάρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένοι σύμβουλοι υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην σχετική διάταξη του κανονισμού της Βουλής που προβλέπει την κλήση των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων στο κοινοβούλιο. Αντίθετα, ο κ. Πικραμμένος χαρακτήρισε «ατυχή» την επίμαχη διάταξη του κανονισμού της Βουλής τονίζοντας ότι πρέπει να αναδιατυπωθεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης