Ο πρώην ευρωβουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Γιώργος Δημητρακόπουλος με αφορμή το ζήτημα που δημιουργήθηκε σχετικά με την δήλωσή του για το «πόθεν έσχες» και εμβάσματα που έστειλε στο εξωτερικό, επισκέφθηκε σήμερα την αρμόδια Διεύθυνση της Βουλής, στην οποία υπέβαλε τη δήλωση του «πόθεν έσχες», η οποία, όπως εξήγησε σε δήλωσή του, «υπήρξε καθυστερημένη λόγω προσωπικού μου ζητήματος, για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια ανελλιπούς κατάθεσης».

Ο κ. Δημητρακόπουλος ανακοίνωσε ότι κατέθεσε, επίσης, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που αφορούν στα εμβάσματα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Βέλγιο, στο οποίο ζούσε οικογενειακώς από το 1994 μέχρι το 2010, δικαιολογητικά τα οποία, όπως εξηγεί, αφορούν σε ποσά για την εξόφληση διδάκτρων του σχολείου των τριών από τα πέντε παιδιά του, καθώς και στην εξόφληση λειτουργικών υποχρεώσεων λόγω της εκεί διαμονής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην ευρωβουλευτής επισκέφθηκε ακόμη τον αντιπρόεδρο της Βουλής Ευ. Αργύρη, τον οποίο ενημέρωσε για όλα αυτά τα ζητήματα και πρόσθεσε ότι ο κ. Αργύρης τον διαβεβαίωσε ότι «από την στιγμή που κατετέθησαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και η δήλωση, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πράξουν τα απαραίτητα, ώστε να αρθεί η οποιαδήποτε εκκρεμότητα και να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψη» του κ. Δημητρακόπουλου.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου καταλήγει στη δήλωσή του:

«Λυπάμαι, όμως, ειλικρινά, διότι όλο αυτό το διάστημα, δεν έλαβα καμία ειδοποίηση από το Υπουργείο Οικονομικών, που είχε, όπως προκύπτει από σχετικές ανακοινώσεις, τα σχετικά στοιχεία. Αν είχε συμβεί αυτό θα είχα, ήδη, προσκομίσει τα σχετικά δικαιολογητικά και δεν θα υπήρχε θέμα εμπλοκής του ονόματος μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης