Μετά τις αποκαλύψεις για τα επιδόματα που έλαβαν τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης, φαίνεται ότι και ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, έκανε χρήση του προνομιακού νόμου του 2015, λαμβάνοντας ποσό 7.000 ευρώ ως «δαπάνη εξόδων διαμονής».

Ο κ. Παρασκευόπουλος προστίθεται στη «λίστα» των υπουργών που έλαβαν επίδομα στέγασης, μετά τους Δημήτρη Μάρδα, Παναγιώτη Σγουρίδη, Κώστα Φωτάκη και την κα Ράνια Αντωνοπούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται από τη Διαύγεια, στις 11 Απριλίου 2016 ο υπουργός έλαβε «επίδομα διαμονής» ύψους 7.000 ευρώ. Πρόκειται για την απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 19774 (ΑΔΑ 7Κ9ΣΩ-Ψ5Κ) που υπογράφηκε από το Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης του υπουργείου Δικαιοσύνης και τον προϊστάμενο του τμήματος αυτού. Μάλιστα αναγράφεται πως «μετά από έλεγχο και επεξεργασία των δικαιολογητικών πληρωμής σας προωθούμε για ενταλματοποίηση στο όνομα του δικαιούχου Παρασκευόπουλος Νικόλαος τη δαπάνη των 7.000 ευρώ».

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο κ. Παρασκευόπουλος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 δεν ήταν βουλευτής με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Για την ακρίβεια, μαζί με τον επίσης Βορειοελλαδίτη συνάδελφό του καθηγητή Δημήτρη Μάρδα ορίστηκαν ως εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί στην πρώτη κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παρασκευόπουλος έγινε για πρώτη φορά βουλευτής με λίστα στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου του 2015 και φέρεται να διεκδίκησε και να πήρε το ποσό των 7.000 ευρώ αργότερα, δηλαδή περίπου έξι μήνες μετά.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παρασκευόπουλος έμεινε στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης έως τον Νοέμβριο του 2016 και πως σήμερα είναι βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, όπως και ο κ. Μάρδας, που υπήρξε και ο εισηγητής του νόμου. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο κ. Μάρδας, όταν έγινε γνωστό ότι είχε εισπράξει το ποσό των 3.900 ευρώ, δήλωσε πως θα τα επιστρέψει στο Δημόσιο, όπως και η κυρία Αντωνοπούλου. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης