«Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί με το ζόρι ‘βασανιστές’ τους αστυνομικούς»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013, 18:45
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί με το ζόρι ‘βασανιστές’ τους αστυνομικούς»
Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντά στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το πόρισμα της αστυνομίας για τα τραύματα των συλληφθέντων στο Βελβεντό Κοζάνης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μία ακόμα επίδειξη αμετροέπειας, επιμένει να θεωρεί με το ζόρι «βασανιστές» τους Έλληνες αστυνομικούς και να μην έχει το κουράγιο να παραδεχθεί τουλάχιστον το λάθος του, να εξάγει συμπεράσματα πριν την διεξαγωγή έρευνας, τα ευρήματα της οποίας τον διέψευσαν.

Απάντηση 1η: Από συστάσεως ελληνικού κράτους ο πειθαρχικός έλεγχος όσων υπηρετούν στο Δημόσιο τομέα διεξάγεται από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Και δεν προβλέπεται βέβαια να διεξάγεται η έρευνα από τις… συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση 2η: Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί ή παριστάνει ότι αγνοεί ότι τραυματίσθηκε αστυνομικός κατά την επιχείρηση σύλληψης. Αγνοεί επίσης ότι για τον ίδιο λόγο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος ενός εκ των κατηγορουμένων!

Απάντηση 3η: Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις δεν έχουν συνταχθεί ακόμη, για τον απλούστατο λόγο ότι οι τρεις κατηγορούμενοι για τη ληστεία αρνήθηκαν να παραλάβουν τις σχετικές παραγγελίες για εξέτασή τους από ιατροδικαστή. Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο της προδικαστικής ποινικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα κληθούν αυτεπαγγέλτως σε ιατροδικαστική εξέταση.

Απάντηση 4η: Με τα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύουμε όλοι να πάθουμε «Διεθνή Αμνησία» (έτσι αποκαλεί την Διεθνή Αμνηστία το κόμμα του κ. Τσίπρα στην ανακοίνωσή του!). Δεν έχουμε πάθει αμνησία πάντως όταν δεν θυμόμαστε, εδώ και μία εβδομάδα, να έχει εκδοθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που να καταδικάζει την τρομοκρατική δράση των ληστών της Κοζάνης…

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Τέσσερα ερωτήματα -αντί για απαντήσεις- προκαλεί, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, το πόρισμα της ΕΛΑΣ για τις καταγγελίες περί βασανισμού των τριών εκ των συλληφθέντων από τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό. Για πολιτικό τυχοδιωκτισμό και απρέπεια κατηγορεί η κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτά:

« Πόσο αξιόπιστη είναι μια έρευνα όταν ο ερευνών και ο ερευνώμενος ταυτίζονται;
» Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΛΑΣ τα τραύματα των συλληφθέντων οφείλονται σε σκληρή πάλη με τους αστυνομικούς. Πώς όμως είναι δυνατόν σε μια τέτοια πάλη να μην τραυματίζονται οι αστυνομικοί, ενώ οι συλληφθέντες εμφανίζουν βαριές κακώσεις;
» Οι καταθέσεις των αστυνομικών επιβεβαιώνονται από ιατροδικαστικά ευρήματα;
» Πώς μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη η έρευνα της ΕΛΑΣ, όταν ο Μάρεκ Μαρζίνσκι, υποδιευθυντής της Διεθνούς Αμνησίας, της πλέον αξιόπιστης σχετικής με το θέμα ΜΚΟ, μιλά για κουλτούρα ατιμωρησίας στην Ελληνική Αστυνομία, όπως και άλλοι διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί;».

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Διαβάστε επίσης:
Οι φωτογραφίες των συλληφθέντων πριν το "photoshop", Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013, 19:08