«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του συντάγματος είναι η λογική συνέχεια μιας πορείας με ειλικρίνεια και τόλμη», ανέφερε, μιλώντας πριν από λίγο στην Ολομέλεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης και υπογράμμισε ότι αυτή η πορεία, μαζί με την κοινωνική ατζέντα που θέτει η κυβέρνηση μετά το τέλος των μνημονίων, περιλαμβάνει τη διασφάλιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας, δικαιωμάτων στην ασφάλιση και των όρων διαβίωσης.

«Προχωράμε στις προτάσεις για αναθεώρηση του συντάγματος για την επομένη Βουλή, την αναθεωρούσα, με αίσθημα ευθύνης, πιστεύω, από όλες τις πολιτικές παρατάξεις. Σε ό,τι αφορά την κυβερνώσα πλειοψηφία, από μόνη της η ανάληψη της πρωτοβουλίας και η ολοκλήρωσή της με τις υπάρχουσες ολομέλειες και μ’ αυτές που θα γίνουν σ’ έναν μήνα, δείχνει ότι η κυβέρνηση κινείται από αίσθηση ιστορικού καθήκοντος σε αυτή την κρίσιμη πολιτικά περίοδο» είπε ο Νίκος Ξυδάκης και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με τον ίδιο τρόπο η Αριστερά κινείται σε τροχιά ανακαίνισης των θεσμών και με την παρούσα αναθεώρηση, σε ένα νέο πρωτόκολλο συμβίωσης μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας αλλά και για την εδραίωση στη συνείδηση των πολιτών μιας ατζέντας δικαιωμάτων, μιας ατζέντας προωθημένου, αμιγούς πολιτικού και κοινωνικού φιλελευθερισμού».

«Η Αριστερά μέσα σ’ αυτά τα ερείπια στα οποία έλαβε μία εντολή, δεν ανασυγκροτεί μόνο την ελπίδα αλλά προσπαθεί να ανασυγκροτήσει το δρόμο της εθνικής και κοινωνικής αυτοπεποίθησης. Νομίζω ότι τώρα ξεδιπλώνεται περισσότερο από ποτέ το πρόγραμμα, η φυσιογνωμία και η καινούργια σχέση με τον ελληνικό λαό, το καινούργιο κοινωνικό συμβόλαιο μετά το τέλος των μνημονίων» είπε ο Νίκος Ξυδάκης.

«Νομίζω ότι σ’ αυτή τη Βουλή που τελειώνει το 2019, ανήκει η ευθύνη και το ιστορικό βάρος να φτάσουμε σε συμφωνία σε μερικά ελάχιστα άρθρα, για να δώσουμε ένα πολιτικό μήνυμα στον ελληνικό λαό που υπέφερε και κλονίστηκε απέναντι στη δημοκρατία» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης